La Costa Brava i la sostenibilitat, impregnades a la pell

El Girona presenta la segona i tercera equipació que farà servir per a la temporada 2023/24 amb uns dissenys diferents als habituals

El blanc amb tocs blau cel i el verd caqui són els nous colors

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Aquest any els timings han anat diferents, com gran part de la indumentària en general. El Girona va sorprendre en avançar la presentació de l’equipació principal per a la temporada 2023/24 llançant la nova indumentària al mercat el passat mes de maig amb l’objectiu d’estrenar-la contra el Betis en l’últim partit de lliga a Montilivi. Per a la resta, s’ha hagut d’esperar una mica. Més d’un mes després, el club ha presentat aquest migdia els models del que seran la seva segona i tercera pell aquest nou curs a Primera Divisió.

Els dissenys, també de la marca Puma, són diferents als habituals ja que predomina el color blanc amb tocs blau cel per a la segona samarreta i verd caqui per a la tercera. D’aquesta manera, es deixa de lluir la senyera com ha fet en altres ocasions i tampoc torna el negre com s’havia especulat. A la segona equipació dominarà la tonalitat blanca, amb matisos blaus cels al coll, a les mànigues i uns dibuixos que emulen els esquitxos de l’aigua de la Costa Brava. Mentre que la tercera equipació és verda, amb tocs verds fluorescents i està creada a partir de residus tèxtils i altres materials usats.

Totes les equipacions, inclosa la primera que ja va ser presentada abans de finalitzar el curs 2022/23, ja estan a la venda i es poden comprar a les botigues del Girona de la Rambla i de Montilivi. També online.

La segona equipació

El Girona deixa de lluir la senyera aquesta temporada arreu dels estadis de la Lliga i quan li toqui jugar lluny de Montilivi principalment farà servir la segona equipació. Es tracta d’una samarreta de color blanc amb uns piquets de pintura de color blau cel que representen els esquitxos de l’aigua de la Costa Brava, amb la intenció de potenciar l’arrelament que té l’equip amb el territori. A més a més, porta un ribet del mateix blau cel al coll i a les mànigues. Com a les altres samarretes, la segona també tindrà la senyera a la part posterior del coll i el logo de la marca Puma al pit i en ambdues mànigues. Així com el logo de Gosbi, el patrocinador principal, al centre.

Els pantalons curts de la segona equipació són tots sencers de color blanc amb una petita peça de color blau cel als baixos dels laterals i les mitges són blaves. Respecte a la fabricació de la roba, el club va informar que la samarreta conté un 100% de material reciclat i disposa de la tecnologia Dry Cell de Puma per allunyar la suor de la pell i mantenir el jugador sec i còmode gràcies a materials altament funcionals.

El preu de la samarreta de la segona equipació és de 80 euros per als adults i de 70 euros la infantil. En cas de voler nom i dorsal, cal afegir-hi 15 euros. Els pantalons valen 40 euros per als adults i 35 per als infants.

La tercera equipació

Mantenint l’objectiu de tenir cura del planeta per reduir l’impacte ambiental, la tercera equipació del Girona per a la temporada 2023/24 també és sostenible i està creada a partir de residus tèxtils i altres materials reutilitzats.

La tercera samarreta és completament verda. El caqui és el color dominant a tot el cos amb tocs verds fluorescents més clars en forma de ribet a les mànigues i al coll. A més a més, es llueix la senyera a la part posterior del coll i el logo de la marca Puma al pit i a les mànigues igual que a les altres dues samarretes. També el logo de Gosbi. Pel que fa als pantalons i les mitges, també són de color verd caqui.

Des de Montilivi, van explicar que per fabricar la tercera equipació també s’ha fet mitjançant la tecnologia Dry Cell i que forma part del programa RE:FIBRE. Això significa que la indumentària ha estat creada amb almenys un 95% de material reciclat procedent de residus tèxtils i altres materials fets servir de polièster.

Els preus són els mateixos que tenen la resta d’equipacions: 80 o 70 euros, en funció de la talla, per a la samarreta i 40 o 35 euros per als pantalons, depenent si són d’adult o infantils.

La imatge d’Oriol Romeu

En plena convulsió per l’interès del Barça en fitxar Oriol Romeu aquest mercat d’estiu, el Girona va reforçar el missatge que el migcampista d’Ulldecona és jugador de Montilivi mostrant-lo en les imatges de la presentació de la segona i tercera equipació. En concret, el club va fer una publicació al seu compte de Twitter amb una foto en què surt Oriol Romeu assenyalant la samarreta de la segona equipació i un text que diu «La nova pell».

Ara bé, també hi apareix Alexander Callens a qui la direcció esportiva li està buscant una sortida.