El Girona recupera Iván Martín per quedar-se'l en propietat

El Girona fa oficial l’acord amb el Vila-real, que s’ha tancat per prop de dos milions, per fitxar el mitjapunta basc amb un contracte fins al 2026 

Iván Martín, celebrant un gol el curs passat amb el Girona.

Iván Martín, celebrant un gol el curs passat amb el Girona. / ANIOL RESCLOSA

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Era una demanda des que va acabar la temporada, però el procés s’ha dilatat més del previst. El Girona ha fet oficial aquest migdia el fitxatge d’Iván Martín, que firma un contracte fins al 2026 amb el club de Montilivi. El traspàs s’ha tancat per 1,7 milions d’euros després d’arribar a un acord amb el Vila-real. A més a més, el submarí groc es guarda un percentatge de futura venda i s’assegura l’opció de recompra. Ambdues entitats feia temps que mantenien converses perquè, a banda de la cessió de l’extrem i mitjapunta basc durant una temporada i mitja a Girona, Terrats va marxar a La Cerámica el passat mercat d’hivern i ja no va tornar-ne després que els groguets fessin efectiva la clàsula d’opció a compra per 2,5 milions que figurava en el préstec. Malgrat que les dues operacions han sigut independents, la bona relació que hi ha ha estat clau per acostar posicions.

La continuïtat d’Iván Martín ha estat un dels desitjos de Míchel des de sempre. El tècnic té la intenció de mantenir el gruix de la plantilla, mentre no es produeixi cap sortida inesperada com la d’Oriol Romeu al Barça, i, en aquest sentit, Quique Cárcel li va recuperant les peces a poc a poc. A més a més, ho fa amb els jugadors en propietat en la mesura del possible. Primer va ser Gazzaniga, després Juan Carlos, Borja García, Yangel Herrera i YanCouto. Ara ha estat Iván Martín. Tots havien d‘acabar a priori la seva etapa a Montilivi, però el club s’ha assegurat retenir-los o bé renovant-los (JuanCarlos i Borja García) o bé allargant la cessió (Couto) o bé fixant-los en propietat (Gazzaniga, Yangel Herrera i IvánMartín).

Iván Martín fa uns dies que és a Girona i, fins i tot, ha entrenat amb l'equip integrant-se més tard a l'estada que avui ha finalitzat amb un empat contra l'Andorra (2-2) a les instal·lacions de Royalverd a la Vall d’en Bas -no ha jugat el partit i tampoc era a la banqueta. Tenint en compte que ja s’està entrenant amb els seus companys, ha passat la revisió mèdica i ha estat anunciat, és molt probable que formi part de la llista de convocats que viatjaran dilluns vinent a Manchester per encetar la tercera setmana de pretemporada.

D’aquesta manera, l’extrem basc, de 24 anys, enceta la seva tercera temporada consecutiva al Girona després d’arribar-hi el gener de 2022 amb l’equip a Segona Divisió en busca dels minuts que no va tenir el primer tram del curs cedit a l’Alabès. El Vila-real sabia que Girona era el lloc idel on fer-lo créixer perquè aleshores també hi tenia cedit Álex Baena. Amb Míchel, va entendre’s de seguida. Iván Martín va ser un dels protagonistes de l’ascens a Primera Divisió. En només mig any, va disputar 19 partits inclosa la final del play-off a Tenerife, on una duríssima entrada del santjoaní Álex Corredera va provocar-li una fractura del peroné que va tenir-lo autrat fins al novembre quan va tornar per la porta gran amb un gol en la victòria contra l’Athletic (2-1). Des de llavors, Míchel ha comptat amb ell quan ha estat disponible. Fins i tot, es va decidir pagar la multa per enfrontar-se al Vila-real tenint en compte que el seu exclub va incloure la clàusula de la por en la cessió. El passat exercici va jugar un total de 26 partits entre Lliga i Copa del Rei, va repartir tres assistències i va marcar tres gols.

Enguany, Iván Martín apunta a ser un dels futbolistes amb protagonisme. És per això que, l‘internacional en les categories inferiors amb la selecció espanyola, ha descartat altres ofertes que tenia al damunt de la taula com la de l’Athletic i s’ha decidir per seguir a Montilivi tres temporades més conscient que té el suport de tot el club per seguir consolidant-se a LaLiga compartint interessos amb els gironins.

La incorporació d’Iván Martín se suma a les arribades de Pablo Torre, Couto, Yangel Herrera, Savinho, Borja García i Daley Blind durant aquesta finestra estival de fitxatges. En l’actualitat, Cárcel centra els esforços en trobar un ‘6’ de garanties per cobrir el buit que ha deixat la sortida d’Oriol Romeu al Barça.

«Soc molt feliç d’estar a Girona»

Iván Martín és un jugador que, fora del terreny de joc, prefereix passar per desapercebut. És tímid. Després de fitxar pel Girona i encetar una nova etapa per tres temporades a Montilivi, però, ha hagut de respondre davant dels mitjans del club per explicar les seves sensacions tant a l’equip com a la ciutat.

«Quan el club em va dir que estava molt interessat en comprar-me, de seguida vaig tenir clar que volia quedar-me. El curs passat vam fer molt bona temporada i el grup m’ha acollit molt bé des que vaig arribar. Tenim molt bon equip. Soc feliç d’estar a Girona», ha assegurat.

El mitjapunta basc ha reconegut que amb el Girona ha tingut les «possibilitats de poder competir i poder treure els millors resultats possibles»: «Havíem de mantenir-ho, era l’objectiu».

Sobre l’entrenador, ha dit que «amb Míchel ens coneixem des del darrer any i mig, de sobres»: «Sé perfectament què vol de mi i sé que compta amb mi. Al final, era un plus per venir aquí». Enguany, Iván Martín apunta a ser un dels futbolistes amb protagonisme conscient que «com a mínim hem d’igualar l’objectiu de l’any passat». És per això que, l‘internacional en les categories inferiors amb la selecció espanyola, ha descartat altres ofertes que tenia al damunt de la taula com la de l’Athletic i s’ha decidir per seguir a Montilivi tres temporades. «L’afició és un gran suport. Sempre fa que donem una mica més de nosaltres als partits. Girona és dels pocs llocs on he vist que els seguidors estan amb nosaltres en tot moment», ha comentat.