Retorn a Blackburn set anys després

El Girona s’enfronta aquesta tarda (16:00) al Rovers a Ewood Park en el segon i darrer amistós de l’estada a Manchester 

Tsygangov i Iván Martín, que arrossegaven molèsties, podrien disputar els seus primers minuts de la pretemporada

El conjunt gironí ja va enfrontar-se al Blackburn el 2016 en un partit que va acabar 1-1 amb gol de Sandaza

Stuani, Herrera, Bernardo i Aleix Garcia, en acció dimecres contra el Sheffield

Stuani, Herrera, Bernardo i Aleix Garcia, en acció dimecres contra el Sheffield / Girona FC - Nuri Margui

Marc Brugués

Marc Brugués

El Girona continua la posada a punt per a l’estrena de la Lliga a Sant Sebastià el dia 12 d’agost i aquesta tarda disputa el segon partit amistós de l’estada a terres angleses. A diferència de dimecres contra el Sheffield United (2-0), l’escenari d’avui no és la Ciutat Esportiva del Manchester City, sinó Ewood Park, un estadi històric on el Blackburn Rovers espera els gironins set anys després. El Girona ja va enfrontar-se al conjunt britànic el 2016 en la seva primera estada de pretemporada a Anglaterra. Llavors, l’equip que dirigia Pablo Machín va empatar 1-1 gràcies a un gol amb el cap de Fran Sandaza. En futbol, set anys són molts i en aquest interval, el Girona ha pujat dos cops a Primera, ha baixat una vegada i ha perdut dos play-offs d’ascens. Només un jugador de l’equip ha estat protagonista de totes aquestes aventures i desventures viscudes des del 2016, Juanpe Ramírez. El central canari és l’únic supervivent de l’equip que es va enfrontar al Blackburn el 2016 i que no s’ha mogut de Montilivi des de llavors. Borja García també era en aquella plantilla que va estar per primera vegada a Manchester, però aquell dia a Ewood Park no va jugar per problemes físics. A més a més, el madrileny va anar-se’n a l’Osca la temporada 2020-21 per tornar el curs següent.

El partit d’avui podria permetre veure els primers minuts de la pretemporada de Viktor Tsygankov. L’ucraïnès arrossega molèsties i s’ha perdut els partits contra Olot, Andorra i Sheffield, però Míchel va dir que ja s’entrenava amb el grup i avui podria gaudir de protagonisme. En la mateixa situació hi són Iván Martín i Borja García, inèdits encara per problemes físics. Per la seva banda, Yan Couto i Valery Fernández van perdre’s el partit de dimecres per molèsties. Qui tampoc s’ha estrenat encara aquest estiu és Juan Carlos Martín. Contra l’Olot va jugar Fuidias, mentre que amb l’Andorra i el Sheffield l’escollit va ser Gazzaniga.

El record del 2016

El Girona va somriure i celebrar com mai el primer ascens a Primera Divisió aquella temporada 2016-17. Per contra, al Blackburn Rovers no li van anar gens bé les coses i va baixar a League One (tercera categoria) al final d’aquell curs. Si bé, l’any següent va tornar a pujar a Championship (segona divisió), és lluny de tornar a ser un gran del futbol anglès com va ser de mitjans els noranta a principis dels dos mil en què fins i tot va guanyar una Premier League (1994-95, amb el golejador Alan Shearer com a gran referent). 

Aquesta temporada, el Blackburn ha perdut l’internacional xilè Ben Brereton, fitxat pel Vila-real, i està entrenat per l’exdavanter danès, John Dahl Tomasson. Alguns dels jugadors més destacats del Rovers són l’extrem Tyrhys Dolan i el pivot Arnór Sigurdsson, cedit pel Dinamo de Moscou. 

El partit d’avui servirà per posar punt final a l’estada a Manchester abans d’obrir una darrera setmana de pretemporada d’allò més atapeïda de feina. Així, els de Míchel dimecres jugaran a Castel di Sangro (Itàlia) contra el Nàpols, campió de la Serie A. El cap de setmana, el Girona tindrà ració doble de partits. Primer, dissabte a la Vinya contra l’Osca (18:30) i l’endemà diumenge a Montilivi contra el Lazio (20:00) en el que serà el Trofeu Costa Brava i el darrer amistós abans de començar la Lliga.