Compte enrere per Dovbyk

El Girona confia desencallar aquesta setmana l’arribada del davanter ucraïnès

L’acord és total i la possible eliminació del Dnipro avui de la prèvia de la Champions facilitaria l’operació

Dovbyk celebra un gol amb el Dnipro

Dovbyk celebra un gol amb el Dnipro / PETER LAZAR

Marc Brugués

Marc Brugués

L’adéu de Taty Castellanos cap a Roma ha deixat encara més sol Cristhian Stuani a la davantera del Girona. Sí, ha tornat Manu Vallejo després de la cessió a l’Oviedo i també hi ha el jove Pau Víctor, que va tenir un paper notable al Sabadell. Tanmateix, ni l’un ni l’altre sembla que tinguin la confiança total d’un Míchel que ja ha dit per activa i per passiva que vol dos atacants més. O si més no, un i un altre que sigui polivalent. En aquest sentit, totes les mirades estan posades en l’internacional ucraïnès Artem Dovbyk, seguit de fa temps pel Girona i que l’arribada del qual es podria desencallar aquesta setmana. Un dels factors que l’acostarien a Montilivi és l’eliminació del seu equip el Dnipro de la prèvia de la Champions League. El conjunt ucraïnès disputa aquest vespre (2/4 de 8) a Atenes la tornada de la prèvia contra el Panathinaikos contra el qual va perdre en l’anada 1-3. La previsible eliminació europea del Dnipro podria ajudar el Girona i ser el desllorigador que facilités l’arribada final de Dovbyk a Montilivi. 

A partir d’aquí, comença el ball de xifres. Segons la periodista ucraïnesa, Zorya Londonsk, Dovbyk podrà arribar per una quantitat que ballaria entre els cinc i set milions d’euros. Caldria veure, tanmateix, si és per la totalitat dels drets o només una part. Tampoc està clar si el fitxatge anirà a càrrec del Manchester City, la qual cosa faria que Dovbyk arribés cedit al Girona, o bé si serà el mateix club gironí qui l’assumeixi. De l’operació en pescaria també una part el Midtjylland danès, antic club del davanter que el va traspassar al Dnipro al 2020.  

Sigui com sigui, sembla que el fitxatge de Dovbyk pel final és a la recta final. Lògicament, per demà a Castel di Sangro contra el Nàpols no hi serà, però si tot va com espera que vagi el Girona, qui sap si els aficionats blanc-i-vermells tenen un regal diumenge en el Trofeu Costa Brava contra el Lazio. Mentrestant, el club continua regirant el mercat a la recerca d’un altre atacant i d’un pivot que ocupi el buit d’Oriol Romeu. En aquest sentit, el peruà del Celta de Vigo, Renato Tapia, continua sent una opció, tot i que L’Olympique de Lió continua decidit a endur-se’l i podria tenir-hi ja un acord.

Daley Blind i Juan Carlos, els primers nous inscrits a la Lliga

El Girona treballa per aconseguir disposar d’una plantilla de garanties per al segon exercici consecutiu a Primera Divisió. A l’espera dels tres o quatre fitxatges que encara manquen per arribar, el club també està pendent de quadrar el límit salarial per anar materialitzant les inscripcions dels futbolistes. Així, ahir la Lliga va validar l’alta de Blind i també de Juan Carlos. El porter, com que ha renovat té contracte nou, com Borja García, Juanpe i Bernardo, que encara no estan inscrits. Tampoc ho estan Gazzaniga, Iván Martín, Savinho i Pablo Torre. Manu Vallejo, per contra, sí. ddg girona