Tsygankov i Stuani donen el Trofeu Costa Brava al Girona (2-1)

El Taty Castellanos marca el gol de la Lazio en el seu retorn a Montilivi en un partit molt calent a la segona part

Jofre Amargant Bosch

Jofre Amargant Bosch

El Girona ha tancat la pretemporada amb una victòria per 2 a 1 contra la Lazio en la 46a edició del Trofeu Costa Brava. Tsygankov, amb un golàs des de fora l'àrea, i Stuani han marcat per als blanc-i-vermells, mentre que el Taty Castellanos, en el seu retorn a Montilivi ha fet el gol italià en un partit calent a la segona meitat. L'equip de Míchel tanca la preparació sense conèixer la derrota abans de debutar contra la Reial Societat el pròxim diumenge.

El Trofeu Costa Brava havia de servir per mesurar forces, veure on estava l'equip de Míchel a menys d'una setmana de començar la lliga. Un últim test per calibrar i al qual al Girona ha sortit amb un onze molt semblant al que es podria veure a Donosti contra la Real. No hi era d'inici Dovbyk, que tot i tenir ritme de competició perquè ja jugava amb el seu exequip el Dnipro-1, només havia compartit un entrenament amb els companys. El punt era la gran atracció del Trofeu, el fitxatge més car de la història del club i el que més interès ha generat entre els aficionats. La casualitat ha volgut que el nou 'nou' del Girona es presentés davant la parròquia de Montilivi el dia que tornava el màxim golejador de la temporada passada, el Taty Castellanos, homenatjat abans de l'enfrontament.

A banda dels noms individuals, la Lazio era el plat fort de la jornada. El subcampió italià havia d'exigir el conjunt local. El duel entre gironins i romans ha començat apagat, amb possessions llargues i planes portades principalment pels blanc-i-vermells. El Girona ha estat el primer a intentar-ho amb una rematada escorada i forçada de Savinho a passada d'Iván Martín (9'). La resposta de l'equip de Sarri ha estat molt seguida. Zacagni s'ha fabricat un xut des de la banda esquerra que ha marxat arran de pal (11').

El pes del partit ha passat a mans gironines amb els biancocelesti demostrant ben poca cosa fins a la pausa d'hidratació. Savinho, a banda esquerra avui, s'ha deixat veure en els primers compassos. Desequilibri, atreviment i verticalitat per començar a generar aproximacions des del seu costat. Una centrada seva ha estat a punt de ser rematada per Stuani. Del córner d'aquesta acció n'ha sortit una xut molt desviat d'Iván Martín. El Girona li faltava concreció i punteria per avançar-se. Iván Martín ha tornat a intentar-ho amb una centrada del bilbaí sense rematador.

Gazzaniga no ha tingut feina en el primer temps. Les Águiles han decebut sense enviar ni un trist xut entre els tres pals. Només en un petit descuit de David López han pogut rascar un córner sense perill. Immobile, catorze dianes el curs passat, també ha passat desapercebut. La sensació, més enllà del joc proposat del Girona, era que el llistó del duel estava per sota l'esperat, amb trams de primera part ensopits.

El canvi de mentalitat i d'intensitat dels italians a la segona part s'ha vist ben aviat. Una pressió més alta que a punt ha estat d'acabar amb un gol en pròpia de Miguel en una cessió enrere. La majora agressivitat i atreviment defensiu de la Lazio també deixava més espais. Stuani ha estat a punt de fer el primer en una pilota que ha caçat dins l'àrea (51'). El refús ha caigut als peus de Tsygankov que ha etzibat un batzac imparable al fons de la xarxa. L'atacant esquerrà continua mantenint el nivell i la qualitat intocables. Míchel ha provat a la represa l'ucraïnès per darrere del davanter, més centrat.

El gol ha esperonat i apujat un punt més la intensitat, amb alguna entrada a destemps dels visitants. Fins i tot, d'una infracció a Savinho s'ha generat una picabaralla. La tensió a l'estadi s'ha pogut rebaixar amb l'entrada del Taty Castellanos al camp. L'afició ha rebut amb un sonor aplaudiment al jugador argentí, que va deixar molt bon record a Montilivi. La treva que ha donat l'entrada del Taty ha estat un miratge, ja que Zacagni ha estat expulsat per una dura entrada. Era la segona targeta que veia l'hàbil extrem. La reconciliació ja era inevitable.

Amb un home més, el Girona no ha tardat a furgar una impotent Lazio. Miguel ha enviat una precisa centrada que Stuani no ha desaprofitat. Rematada de cap impecable arran de pel de l'uruguaià per fer el segon (71'). De l'adrenalina del gol a l'excitació del debut. Stuani marcava el camí a seguir a Dovbyk. L'ariet ucraïnès aixeca passions amb els aficionats. L'entrada al camp, la primera pilota, tot era un aplaudiment. La carta de presentació il·lusiona a tothom i s'espera molt d'ell les pròximes cinc temporades al club.

El partit encara guardava més girs de guió, un moment curiós que tanca la història del Taty. L'argentí ha retallat distàncies per la Lazio amb una rematada sol al segon pal (76'). Una mostra que el Girona continua tenint problemes al darrere. Una acció que ha desembocat, de nou, amb una enganxada entre jugadors. Una imatge que deslluïa el retorn de Castellanos.

Els gironins no han patit per mantenir l'avantatge al marcador. De fet, Míchel ha donat uns minuts més als joves Pau Víctor i Selvi i Pablo Torre i Couto han fregat el tercer. El Girona ha tancat la pretemporada amb un triomf de prestigi per 2 a 1 i sense conèixer la derrota en tota la preparació. La setmana que ve comença el plat fort, la lliga a Anoeta amb tota la il·lusió.

En directo