La connexió ucraïnesa Tsygankov-Dovbyk dona el primer punt al Girona (1-1)

Els de Míchel debuten a LaLiga amb un valuós empat davant la Reial Societat · Una diana del davanter permet igualar el gol matiner de Take

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Arribar i moldre. Porta el gol a la sang i aquesta tarda s'ha pogut comprovar al Reale Arena. Un gol de Dovbyk ha donat el primer punt de la temporada al Girona en l'estrena davant la Reial Societat (1-1). El davanter ucraïnès, però, no ha actuat sol i ha necessitat l'ajuda de Tsygankov, el seu company de selecció, que ha estat qui li ha donat l'assistència. Es complementen a la perfecció. D'aquesta manera, els de Míchel han pogut arreglar un partit en el qual han patit durant força estona després que Take estrenés el marcador amb una diana al minut 4. El conjunt blanc-i-vermell continua plantant cara als grans. Avui ho ha fet contra un rival que juga a la Champions.

Míchel ha retocat una mica l'onze. Amb la plantilla encara en construcció, el doble pivot amb Aleix Garcia i Yangel Herrera -inscrit avui mateix a LaLiga- per fer front a la baixa d'Oriol Romeu, traspassat al Barça, era clar, però el joc l'han hagut de repartir una mica diferent. Com ja va fer de preparació al Trofeu Costa Brava, Yan Couto s'ha situat d'extrem esquerre per dos motius: frenar Traoré i, de retruc, reclamar a Quique Cárcel un fitxatge de garanties que s'ocupi d'aquesta zona. En conseqüència, Sávio s'ha col·locat a la dreta amb Tsygankov jugant per dins i Stuani liderant l'atac a dalt de tot.

El marcador s'ha posat en contra massa ràpid. I això que el Girona havia començat bé el partit, tenint la possessió de la pilota i intentant enllaçar jugades sortint des del darrere però asfixiat per la pressió de la Reial Societat. Era dificilíssim contrarestar el potencial dels donostiarres, amb l'afegit que la gespa no és precisament que fos una catifa. Take Kubo ha sorprès Gazzaniga amb un gol a assistència d'Ahien (min.4). Els locals han recuperat la pilota després d'una intercepció de David López i posteriorment Blind i Miguel no s'han posat d'acord per defensar l'acció. Menció especial per l'ex del Reial Madrid. Miguel era a tot arreu, en tot moment i sempre que fes falta. El seu ritme era frenètic, no només a la banda esquerra sinó a tot el camp.

Els d'Imanol Alguacil s'han animat amb el gol de Take i, per contra, els de Míchel es veien obligats a fer un pas endavant per començar a sumar des d'ara mateix. Brais Méndez l'ha tingut amb una falta a la frontal, que ha sortit fora. El veritable ensurt, però, ha sigut quan l'àrbitre Hernández Maeso ha xiulat un penal que no era per una falta de Blind sobre Oyarzabal (min.14). Després de revisar la jugada a la pantalla del VAR, ha fet marxa enrere anul·lant la pena màxima. El Girona també ha tingut les seves ocasions, generant l'enfurismament del públic local que ha convertit el Reale Arena en una autèntica olla pressió. Stuani ha estat a punt de rematar gràcies a una bona jugada personal de Miguel. Tot seguit ha estat el lateral qui ha obligat a intervenir Álex Remiro amb una gran estirada per desviar el seu cacau des del lateral de l'àrea. El porter ha tornat a aparèixer per frustrar Stuani, que ja tenia la canya a punt. El killer uruguaià ha estat molt a prop de fer pujar l'empat en una jugada assajada de falta. L'ha tocat amb la punta dels dits, però Remiro l'ha tret a córner. També ho ha provat David López, amb un xut a fora. Els nervis s'han fet evidents abans del descans amb una picabaralla que ha acabat amb Stuani i Le Normand amonestats amb groga.

El Girona no ho feia malament, però la Reial és molta Reial. Els donostiarres actuaven amb rapidesa, mentre els de Míchel acusaven aquest punt de velocitat. Sobretot, en determinades posicions com a l'eix de la defensa o al mig del camp. No obstant això, s'havia de ser atrevit. Miguel continuava sent el més incisiu. Mentre que Brais Méndez ha intentat ampliar l'avantatge amb un tret llunyà directe a fora. I Take, feia de Take. Generant perill amb cada pilota que passava per les seves botes. Míchel ha recorregut als canvis per mirar de capgirar la situació. Tres de cop. Dovbyk, Valery i Pablo Torre han substituït Stuani, Sávio i Yan Couto, respectivament. Tot i que la cosa no ha millorat. Gazzaniga ha hagut de treure un peu miraculós per evitar el gol d'Oyarzabal. Quan semblava que els gironins haurien de marxar amb les mans buides de Sant Sebastià, Dovbyk ha aparegut per fer el que va venir a fer. Marcar gols. La connexió ucraïnesa amb Tsygankov és total i ha estat ell qui li ha donat l'assistència a l'últim fitxatge. Amb els dos a la plantilla, les alegries estan assegurades.

En directo