Selvi Clua és el novè jove de la casa que fa debutar Míchel

El tarragoní, de 19 anys, va estrenar-se contra el Getafe amb el primer equip i es va afegir a una llista que va encetar Ureña ara fa dos anys

Selvi Clua saluda Portu al final del partit contra el Getafe

Selvi Clua saluda Portu al final del partit contra el Getafe / LaLiga

Marc Brugués

Marc Brugués

Mentre el Girona activava la recerca d’un pivot que ocupés el buit deixat per la sortida d’Oriol Romeu cap al Barça, Míchel continuava preparant la temporada amb els efectius que tenia. Aleix Garcia i Yangel Herrera són els dos únics jugadors específics per a aquesta posició tot i no ser migcentres posicionals. És per això que el tècnic va citar per a treballar amb el primer equip el jove del filial, Selvi Clua. Els dies i les setmanes van anar passant i s’ha arribat a l’inici de la competició sense que el club hagi trobat encara el recanvi per al d’Ulldecona. Això va fer que diumenge passat contra el Getafe, amb 3-0 i el partit dat i beneït, Míchel decidís donar-li l’alternativa en l’inici del temps afegit. Els vuit minuts que va afegir l’àrbitre van permetre que el migcampista tarragoní toqués prou pilota i pogués gaudir d’un debut rodó a Primera Divisió. 

Amb Selvi Clua, Míchel continua fent bona la frase que va dir el dia de la seva presentació. «Sóc un enamorat del planter. No s’ha de deixar la competició però tampoc la formació, el creixement. És el millor èxit que pot tenir un entrenador». Dit i fet. D’ençà que va pronunciar aquests mots el juliol del 2021, el tècnic madrileny ha fet debutar nou jugador amb el primer equip del Girona. Des d’Óscar Ureña, que va ser el primer, fins a Selvi Clua abans-d’ahir, passant per Joel Roca o Artero, ara lesionats. I trucant a la porta, hi són Jastin Garcia, també lesionat, Iker Almena, Kim Minsu, Antal o Marc Aznar, entre altres. 

Fill d’un pivot del Nàstic

Aterrat a Girona el 2021 procedent del Nàstic de Tarragona, Selvi Clua és un pivot clàssic posicional però que té dinamisme i resistència tot i la seva envergadura. Més avesat a destruir que a construir, és esquerrà i té qualitat per generar joc, tot i que de més petit va començar de central. Selvi Clua va fer els primers passos al Reus d’on va passar al Nàstic. Amb el Reus va formar part d’una gran generació que va dur el conjunt roig-i-negre a guanyar la fase catalana del prestigiós torneig internacional Danone Cup. Selvi, és fill de l’exjugador del Nàstic de Tarragona (1992-95), Selvi Clua, que va coincidir a l’equip grana amb Santi Pou i Toto Fernández, assistent de Míchel a la banqueta i membre de la secretaria tècnica blanc-i-vermella, respectivament. 

Amb Selvi Clua, Míchel continua fidel a l’aposta pel planter que va fer només arribar. El tarragoní és el novè vailet que treu el nas al primer equip amb el madrileny d’entrenador. La llista la va estrenar Ureña durant la temporada de l’ascens (2021-22). Va ser un any amb moltes oportunitats per als joves i al figuerenc el van seguir Gabri Martínez, Ricard Artero, Àlex Sala, Biel Farrés, Dawda Camara i Sulei Camara, que també van tenir presència amb els grans. El curs passat, només hi va haver el debut de Joel Roca, mentre que enguany, l’aixeta continua oberta amb Clua. Pel camí, s’han quedat amb les ganes d’estrenar-se homes com Unai Hernández, Álex Castroviejo, Loïc Williams, Arnau Ortiz o Jonathan Morilla, convocats en alguna ocasió però sense arribar a debutar.

Sigui com sigui, Míchel espera l’arribada d’un pivot granat per completar la plantilla. «Selvi ens ha ajudat i ens continuem beneficiant de la gran tasca que fa el club al planter. Tot i això, la temporada és molt llarga i necessitem una figura més al mig i d’unes característiques especials», subratllava el tècnic al final del partit de diumenge passat.