El relleu de Romeu, un extrem i pendents de la decisió de Cristhian Stuani

El Girona arriba a la recta final del mercat encara amb deures per fer

Si l’uruguaià accepta l’oferta d’Aràbia, farà canviar els plans de Cárcel

Quique Cárce, entre Santi Pou i Delfí Geli, al Municipal d'Olot aquest estiu

Quique Cárce, entre Santi Pou i Delfí Geli, al Municipal d'Olot aquest estiu / ANIOL RESCLOSA

Marc Brugués

Marc Brugués

A nou dies per al tancament del mercat, el Girona continua amb deures per fer. No tants com en altres temporades, en què el més calent era a l’aigüera fins ben bé l’últim dia, però Quique Cárcel té un parell o tres de carpetes  obertes -alguna de fresca que potser no s’esperava- encara sobre la taula. Trobar un relleu a Oriol Romeu és encara la gran prioritat per a Míchel i, per extensió, per a la direcció esportiva blanc-i-vermella. El tècnic ha repetit per activa i per passiva que l’any és molt llarg i que necessita un jugador d’unes característiques «específiques» en aquesta posició. Renato Tapia (Celta) és una opció, però no pas l’única ni la més clara per al club, que té clar que no pot fallar. Fins i tot, no seria de descartar que aquesta peça arribés via City en forma de cessió. 

Stuani remata per fer el 2-0 contra el Getafe diumenge passat

Stuani remata per fer el 2-0 contra el Getafe diumenge passat / ANIOL RESCLOSA

A banda del pivot, l’altre desig de Míchel per tancar la plantilla era un home ofensiu que pogués fer d’extrem i de segon davanter. La greu lesió de Joel Roca i l’esquinç de Jastin Garcia, juntament amb la baixa de Toni Villa encara per mesos, l’ha deixat amb només Valery i el reciclat Couto com homes específics de banda. L’altre davanter que tenia a la plantilla, Manu Vallejo, s‘entrena des d’ahir amb el Saragossa on jugarà cedit, mentre que Pau Víctor, també ha fet les maletes cap al Barça Atlètic. Tot plegat deixa un panorama amb només Cristhian Stuani i Artem Dovbyk com a davanters. De moment. I és que si l’uruguaià acaba acceptant l’oferta marejant que té de l’Abha FC de l’Aràbia Saudita i el Girona s’avé a negociar la seva sortida, llavors la planificació esportiva sí que pot patir un fort trasbals. Si Stuani deixés l’equip temptat per la proposta saudita, el conjunt blanc-i-vermell hauria de reaccionar trobar un davanter amb cara i ulls al mercat en un temps rècord. El buit que deixaria el charrúa emocionalment seria infinit, però al terreny de joc Cárcel tindria el repte d’encertar-la amb un atacant que competís amb Dobvyk i amb l’altre extrem/segon punta per la titularitat. D’entrada no hauria de ser cap invent ni cap jove jugador, sinó un home contrastat a Primera o internacionalment per encarar la temporada amb garanties. 

De moment però, Stuani continua a la plantilla i, per tant, el Girona només necessita un pivot i un segon davanter. Aquest migdia Míchel, en la conferència de premsa prèvia al partit de dissabte al camp del Sevilla (2/4 de 10), podria posar una mica de llum a la foscor. 

Manu Vallejo és nou jugador del Saragossa

Manu Vallejo és nou jugador del Saragossa / Real Zaragoza

Manu Vallejo: «La meva intenció era quedar-me al Girona»

Manu Vallejo va posar-se ahir mateix a les ordres de Fran Escrivà i després va ser presentat. El davanter no entrava als plans de Míchel i jugarà cedit pel Girona al Saragossa fins a final de temporada. L’operació inclou una opció de compra pel conjunt aragonès, que es convertirà en obligatòria en cas d’ascens a Primera. «El meu primer pensament era lluitar per quedar-me al Girona però el que vaig veure allà i la trucada del Saragossa em van fer decidir venir».