Solís, Portu i Èric Garcia per arrodonir la plantilla

El Girona tanca el darrer dia de mercat amb la cessió sense opció de compra del central del Barça, el retorn del davanter del Getafe i l’arribada del colombià

Cristhian Stuani, de moment, es queda a la plantilla

Portu lluita amb Gavi durant el Getafe-Barça de fa unes setmanes

Portu lluita amb Gavi durant el Getafe-Barça de fa unes setmanes / ZIPI ARAGON/efe

Trucades, missatges, bateries de mòbil foses, corredisses, nervis i alguns moments de suor freda. Amb la primera campanada que indicava mitjanit, el mercat es tancava. Quique Cárcel respirava. El dia havia estat frenètic. Segurament més del que molta gent es pensava. La deriva lenta general del mercat aquesta temporada va fer que el Girona deixés per al darrer dia uns quants deures per fer. A més a més, l’adéu de Santi Bueno cap al Wolverhampton obligava l’àrea esportiva blanc-i-vermella a reaccionar de pressa amb pocs dies a trobar-li un recanvi. Tot plegat feia que el Girona arribés a última hora amb la necessitat de lligar un central i un davanter, a més a més d’acabar de tancar el fitxatge de Jhon Solís. I sí, per molt de neguit que hi hagués durant el dia i que algunes situacions fessin girs de 180 graus, al final a Montilivi es va fer la feina. A banda de Solís, l’equip va tancar la cessió dÈric Garcia del Barça i el retorn, inesperat, de Portu procedent del Getafe. Amb els tres futbolistes, el club donava per tancada la plantilla sense que hi hagués cap ensurt final amb Stuani. 

Anem a pams. Amb Solís a Girona des de dimecres, només calia polir els darrers serrells burocràtics per tancar una operació que suposa un desemborsament d’uns cinc milions de traspàs. El jove de 18 anys, a l’octubre en farà 19, aterra a Montilivi procedent de l’Atlético Nacional amb un contracte de cinc temporades, fins al 2028. Solís és un pivot amb presència física i de recorregut que ha despuntat a Colòmbia d’encà del seu debut amb el primer equip fa poc més d’un any. L’impacte del futbolista va cridar l’atenció el City Group que l’ha captat a través del Girona. Ara, Solís tindrà el repte d’ajudar a fer oblidar Romeu juntament amb el doble pivot que tan bé ha funcionat fins ara, Aleix Garcia i Yangel Herrera. Solís ja es va entrenar ahir a les ordres de Míchel, fins i tot abans de ser anunciat. 

Èric Garcia, durant un Barça-Galatasaray del curs passat

Èric Garcia, durant un Barça-Galatasaray del curs passat / Alejandro Garcia

Més inesperada va ser la notícia que a primera hora del matí va saltar. El Girona ho havia acordat tot amb Portu dijous a la nit i ahir va acabar de perfilar els darrers detalls per al retorn del davanter murcià, de 31 anys. Una operació que suposa el pagament d’1’5 milions al Getafe. Cal recordar que el conjunt madrileny va pagar-ne 3’5 fa un parell de mesos a la Reial Societat per la compra obligatòria que tenia en el contracte de cessió. D’aquesta manera, Portu torna a Montilivi quatre anys després de sortir-ne amb destí Sant Sebastià. L’any del descens, la Reial va pagar els deu milions de la clàusula per endur-se un dels ídols de l’afició blanc-i-vermella. En aquest sentit, Portu hauria s’hauria rebaixat considerablement el sou poder tornar al Girona, que li ha fet un contracte fins al 2027. La necessitat d’alliberar massa salarial del Getafe, també hauria ajudat a concretar l’operació. Portu, doncs, es retrobarà amb Stuani amb qui va formar una parella letal autora de 32 i 30 gols durant les dues primeres campanyes del club a Primera. El murcià va arribar a Montilivi l’estiu del 2016 i va viure l’ascens i la primera experiència a la màxima categoria (115 partits i 29 gols). El de Beniel ja va entrenar-se ahir a la tarda a la Vinya. 

Èric Garcia, el central

La traca final va arribar ja el vespre. Malgrat que dijous semblava tot perdut i que no hi havia manera possible que Èric Garcia arribés a Montilivi, finalment ahir hi va haver un gir a les negociacions. D’una banda, la voluntat del jugador hi ha fet molt. Seduït per Míchel, el de Martorell feia dies que insistia a Xavi Hernández perquè el deixés sortir cedit veient, alhora, que amb Araujo, Koundé, Christensen i Íñigo Martínez, gaudiria de pocs minuts. A les ganes del jugador s’hi van afegir la necessitat del club blaugrana de generar massa salarial per poder inscriure nous jugadors i el fet que un dels objectius del Barça, Joao Cancelo, fos propietat del City. Tot plegat va aplanar el camí i facilitar l’arribada d’Èric Garcia al Girona cedit per una temporada, en principi, sense opció de compra. El central barceloní encara va entrenar-se ahir a la tarda a les ordres de Xavi mentre s’acabava de tancar la negociació entre els clubs.

Solís ja es va entrenar ahir a les ordres de Míchel

Solís ja es va entrenar ahir a les ordres de Míchel / Girona FC/Nuri Marguí

Amb Èric Garcia, Míchel guanya un central ràpid i agressiu amb una gran sortida de la pilota i que, alhora, minimitza l’adéu de Santi Bueno al Wolverhampton Wanderers. Amb 22 anys, Èric Garcia ha jugat les dues darreres temporades al Barça després d’haver-hi tornat procedent del Manchester City, que l’havia captat de jove de la Masia. Campió de la Premier League i de la Lliga, Èric Garcia va formar part de la selecció espanyola al Mundial de Qatar de l’any passat i també va participar a lEurocopa el 2021.

Amb tot tancat abans de les hores decisives, per Montilivi només hi sobrevolava la por que Cristhian Stuani es presentés amb una oferta de l’Aràbia Saudita. Al final, i tot i que des de l’entorn del jugador no es tancava del tot la porta a una sortida, el davanter uruguaià continuarà defensant la samarreta blanc-i-vermella. Tot i això, el mercat a la lliga d’Aràbia encara no es tenca fins d'aquí uns dies.