El Girona mai havia arribat tan aviat als deu punts

El curs passat va trigar dotze jornades, mentre que amb Eusebio (18-19) en van fer falta nou i amb Machín (17-18), deu

Els jugadors del Girona després del triomf contra el Las Palmas

Els jugadors del Girona després del triomf contra el Las Palmas / MARC MARTI FONT

Marc Brugués

Marc Brugués

El Girona viu instal·lat en un núvol i no pensa baixar-ne, com a mínim fins d’aquí a tretze dies quan l’equip reprengui la competició al camp del Granada. Les victòries contra Getafe (3-0), Sevilla (1-2) i Las Palmas (1-0) i l’empat a Sant Sebastià contra la Reial Societat (1-1) han permès l’equip sumar deu dels dotze punts possibles i signar, lògicament, el millor començament de la seva curta història a Primera Divisió. Mai fins ara s’havien sumat tants punts en tan poques jornades i sempre havia costat un munt arribar a la xifra dels deu punts. Un nombre que, si es fixa la permanència al voltant dels quaranta punts, significa que el Girona ja té una quarta part de la feina feta. I amb només quatre partits jugats. 

Per ser conscients de l’abast del gran inici del club, només cal analitzar el que ha costat al club arribar als deu punts en les tres experiències anteriors a la màxima categoria. La temporada passada, l’equip de Míchel va trigar dotze jornades a fer-los i no ho va fer fins a la dotzena jornada al Bernabéu (1-1). Abans, l’equip havia guanyat el Getafe i Valladolid, empatat amb el Mallorca (1-1), Cadis (1-1) i Osasuna (1-1) i perdut contra València (1-0), Celta (0-1), Betis (2-1), Reial Societat (3-5), Atlètic (2-1) i Almeria (3-2).

En l’anterior etapa, el Girona d’Eusebio va necessitar nou jornades per arribar als deu punts. Els va aconseguir amb l’empat a Anoeta contra la Reial Societat (0-0). En l’estrena, els de Machín van estripar la barrera dels deu punts per Sant Narcís amb la victòria contra el Madrid (2-1). Era la desena jornada.