Míchel Sánchez: "Ser primers seria molt bonic, però anecdòtic"

L’entrenador madrileny del Girona, a qui se li escapa la rialla quan es parla de la primera posició, fa una crida a Montilivi, perquè el «necessita»

Míchel, tècnic del Girona, a Montilivi

Míchel, tècnic del Girona, a Montilivi / MARC MARTI FONT

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Míchel Sánchez contagia credibilitat. El tècnic del Girona toca de peus a terra, però a la vegada demostra il·lusió en l’intent de sumar la cinquena victòria consecutiva.

ALTES I BAIXES

"Hem perdut a Jastin perquè s'ha fet mal al turmell, hem de mirar-ho bé perquè porta tres o quatre esquinços en la mateixa cama. Veurem què fem, perquè és molt jove i necessitem que es recuperi bé. Avui ha tingut molèsties a la cama Bernardo i tampoc jugarà. Continuen lesionats Borja, ToniArtero i JoelIbra tornarà a la convocatòria, i Arnau està disponible. Ha fet la setmana sense cap problema".

MALLORCA

"És l'equip que s'ha reforçat millor, serà difícil. És veritat que fa línia de cinc al darrere i està còmode en fase defensiva, però hem de buscar un ritme elevat. Haurem de pressionar bé la seva pèrdua de pilota, perquè tenen futbolistes molt bons. Tant Darder com Dani Rodríguez o si juga amb dos davanters, Muriqi es queda totes les pilotes, són ràpids per fora... Són un conjunt molt complet. La possessió no serà la realitat de controlar el partit, perquè el Mallorca pot estar tranquil sense pilota".

DUELS

"Tant en la pilota aturada com en les possibles centrades, serà important defensar bé l'àrea. El partit és molt complicat, com tots: el Mallorca té un gran potencial en el joc aeri i, en aquest sentit, hem de controlar-ho. L'any passat, contra ells, no vam fer el nostre millor partit. Ells van provocar que el ritme no fos bo".

MENTALITAT

"Espero que l'equip estigui al cent per cent, al costat de l'afició, perquè queda molt i els partits són difícils. El Mallorca ha venut a Kang-In Lee i ha fet un equipàs. Si pensem que el partit és fàcil, perdrem segur. No crec que cap jugador tingui la sensació que sense donar el millor poden vèncer cap partit".

NOUS REPTES

"Els objectius estan clars, des del principi de temporada. Nosaltres hem de fer més de 42 punts perquè l'any vinent el Girona continuï a Primera Divisió per tercera temporada consecutiva. Això és el més important. Després és cert que volíem fer altres objectius més rellevants, perquè som ambiciosos, però el primer és la salvació. En queda molt, només portem cinc setmanes de competició. L'equip ha de millorar moltes coses per continuar en la versió que tenim ara".

SETMANA DE TRES JORNADES

"L'enfrontament més important és el Mallorca. Després ho serà el del Vila-real i per acabar, el del Madrid. Tenim una plantilla molt bona i tothom pot jugar, per això estic tranquil. Necessitarem a tothom, el futbolista ho sap. Des de la primera jornada a l'última, l'equip canviarà".

LIDERATGE

"La classificació es mira a llarg termini. Després de cinc jornades no té cap sentit, per mi. I després de dues hores, tampoc. Si al final de la jornada estem primers, serà molt bonic, però no deixa de ser una anècdota. Està molt bé per la foto, però no significa res. En quedaria molt. És més rellevant la sensació i com treballa l'equip. En el dia a dia està la clau de tot i jo crec molt en l'equip. Estic segur que farem una gran temporada".

MILLORES

"Qualsevol rival, quan un no està en la seva millor versió, et pot guanyar. A Granada fem una molt bona primera part, però després es van posar 2-3 i el partit va canviar força. No és el nostre objectiu pensar només en quaranta-cinc minuts. El partit dura més i hem d'estar-hi tota l'estona, això és clau. Perquè els rivals tenen aspectes que poden fer que no guanyis el partit, com va poder passar dilluns".

ASPECTE MENTAL

"Hem tingut menys temps per entrenar al terreny de joc, perquè fa cinc dies que hem jugat, però la nostra idea i el nostre focus està en el partit de demà. Li hem dit al jugador què fa bé el Mallorca, en defensa i en atac, i com controlar el partit. Al jugador sempre li dic que tenim una idea molt clara, però els petits detalls marquen la diferència. Està molt bé que la gent estigui contenta i totes les referències a la història, però estem mentalitzats i concentrats només en el partit del Mallorca. Encara no hem aconseguit res. Estem contents amb el rendiment, però serà molt complicat i necessitem a l'afició".

DEL CERRO GRANDE

"Els àrbitres són els que són, ni sabia qui hi havia al VAR ni qui xiula al camp. No hi penso, de veritat".