Yan Couto, assistent d'or en la prèvia de la seva convocatòria amb el Brasil

El lateral dret veu premiat el seu gran rendiment amb el Girona, on a Cadis va donar l'assistència del gol, i marxa amb la selecció del seu país

Yan Couto, al Nuevo Mirandilla

Yan Couto, al Nuevo Mirandilla / EUROPA PRESS

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Yan Couto està excel·lint de tal manera que ni el Brasil ha pogut evitar obrir els ulls davant del seu gran rendiment. La selecció dirigida per Fernando Diniz l'ha cridat -després de lesions de dos dels seus companys, això sí- per als partits classificatoris contra la Veneçuela de Yangel Herrera i l'Uruguai, d'aquesta pròxima aturada de seleccions, els dies 13 i 18. Couto, novament titular al Nuevo Mirandilla, va donar l'assistència de gol a Aleix Garcia.

El lateral, carriler, interior o extrem dret, tot segons quina sigui la necessitat de l'equip, va encadenar la seva quarta titularitat en els darrers cinc partits, la cinquena en total. Couto ha passat clarament al davant d'Arnau Martínez, en els plans de Míchel. I tan sols va sortir des de la banqueta a Vila-real, la nit que el Girona va dormir líder de Primera Divisió per primera vegada, perquè era una setmana de tres partits i les rotacions eren obligatòries.

A Cadis, Couto va ser una de les principals fonts d'amenaça d'un partit que va canviar bastant arran de l'expulsió de Machis. El conjunt de Sergio González va pretendre fer-se fort a la seva àrea, ajuntant dues línies amb vuit homes al voltant de la seva frontal. I el Girona va aprofitar-ho per assumir la iniciativa, liderat pel golejador de la jornada, Aleix Garcia, que va tenir en Yan Couto un dels seus socis principals, perquè va bolcar molt l'atac pel costat dret.

Tan sols començar el duel, Couto ja va forçar una groga a Rubén Alcaraz. Però va fer molt més, el brasiler, a qui tothom havia de tenir-li la mirada a sobre, no fos cas que amb una acció ho desequilibrés tot en qualsevol moment. El cert, però, és que Couto no va estar fi, especialment en la presa de decisions. Entossudit a fer centrada rere centrada, tampoc va estar precís en l'última passada, una virtut en la qual sol destacar.

Golejador a Granada, Couto va redimir-se a la segona part, assistint al migcampista d'Ulldecona en el gol que va suposar la quarta victòria consecutiva del Girona lluny de Montilivi. Després de jugar els noranta minuts a Cadis, no descansarà perquè marxa a ocupar un lloc pel qual han passat llegendes com Cafú o Dani Alves.

Subscriu-te per seguir llegint