Míchel: "L'elogi no ens debilitarà"

 El tècnic manté la baixa de David López i Borja García i recorda que tornar a Vallecas "sempre" és "especial" 

Míchel durant la roda de premsa prèvia al Rayo

Míchel durant la roda de premsa prèvia al Rayo / Marc Brugués

Marc Brugués

Marc Brugués

TORNAR LíDER

Tornar a Vallecas sempre és especial per mi. és el meu barri, amics i família i sempre és molt especial. Fer-ho com a líders és un somni. La gent està feliç i contenta pel meu camí, sobretot la família i amics, a qui podré veure.

RAYO PARTIT

És un equiparro. Fa vuit jornades que no perd. El millor del Rayo és la seva pressió a casa. Haurem de fer partit molt bo amb pilota. En la pèrdua amb Álvaro García, Trejo, Isi Palazón, De Tomás tenen jugadors molt bons i ràpids en transició. És l'equip que ataca amb menys segons de possessió. Això vol dir que finalitza les jugades molt de pressa.

EFICÀCIA

L'equip arriba molt bé i amb moltes possibilitats a l'últim terç de camp. Hem tingut molta eficàcia perquè són ocasions molt clares. En atac estem fent un espectacle perquè podem fer gols en transició, en joc combinatiu, per fora per dins, en un contra un...Tenim moltes alternatives per fer mal a qualsevol rival.

SELECCIONS

No sé si Aleix Garcia i Èric Garcia hi han d'anar. Si algú és seleccionat seria molt bo per nosaltres. Herrera, Dovbyk, Tsygankov i Blind hi continuaran anant. Com més jugadors hi vagin millor perquè vol dir que fem les coses bé. Quan un jugador està bé pot jugar cada setmana.

DAVID LÓPEZ

Ja vaig dir després del partit la meva opinió i a l'àrbitre també. Considero que el cas està tancat. David és una persona espectacular i un jugador amb una carrera intacta. La gent el coneix bé i espero el millor per ell, perquè s'ho mereix. No fal mal a ningú mai en el futbol.

ELOGIS i EUFÒRIA

No he frenat res perquè estic convençut de la personalitat i mentalitat de l'equip. Cada partit hem fet les coses bé però també hi ha coses a millorar. Els jugadors ho veuen en els vídeos. Hem de pensar partit a partit i dia a dia, perquè som capaços de guanyar qualsevol rival si estem al cent per cent. És merescut que la gent parli bé de nosaltres. Espero que sàpiguen diferenciar fora de dins i a dins entrenen molt bé. Estic convençut que això no s'aturarà. Per això, l'elogi no ens farà mal.

REIVINDICACIÓ

En la meva experiència al Rayo era una mica inexpert. Sé que vaig fer coses malament i estic segur que ara sóc més bon entrenador. La gent de Vallecas vol el millor per mi i sempre ha estat així. Cap reivindicació. Ara sóc al club que millor ha fet les coses des del principi del projecte i fa tres anys que sóc molt feliç aquí.

VE EL LÍDER

Cada partit serà molt difícil i sempre intento donar els petits detalls sobre el rival que són els que marquen la diferència. No és fàcil pressionar al Girona i que nosaltres no arribem a dalt amb pilota. Els rivals han de fer les coses molt bé. Ens miraran com fer mal però l'equip està preocupat per sortir de qualsevol pressió.

FRANCISCO

No és un partit Francisco contra Míchel. Conec bé el cos tècnic i estan contents amb ell al Rayo. És partit especial per mi perquè és el Rayo i segurament també per Francisco perquè la seva història amb el Girona també és bona. Encaixen pocs gols. Haurem de fer un partidarro. Volem continuar líders i per això.

SAVINHO

Queda molt. Ara és una molt bona notícia. Fa les coses molt bé i anar amb la selecció és la millor experiència. Després ja veurem, perquè nosaltres necessitem Savinho però la selecció també.

RESPECTE

Som realistes. El primer terç acabarà ara contra el Rayo i tindrem mínim 31 punts. Això vol dir que el primer objectiu està molt a prop. Per això penso que ho aconseguirem i els jugadors també. Per això hem dit que necessitem mirar altres objectius i el segon que vaig demanar-los a principis de temporada era arribar als 53 punts i acabar per sobre del desè lloc. Són dos objectius molt bons i tant de bo algun altre objectiu més. Sóc feliç el dia a dia, gaudint. Necessitem tranquil·litiat per fer les coses bé dia a dia. Això és el que em preocupa. La continuïtat del Girona a Primera està molt a prop.

DOVBYK

La seva adaptació és molt ràpida. Tot l'equip està molt bé. Els darrers minuts de Portu i Stuani l'altre dia van ser fantàstics. Per això poso en valor a tothom. Tots són protagonistes. Els necessitem tots. Dovbyk té la barrera de l'idioma, però amb Viktor, Julius va entenent tot el que li diem. Com que l'atmosfera de treball és molt bona, està integrat al cent per cent. Els números són molt bons. Vam apostar per ell perquè sabíem que era un jugador diferencial.