El Girona castiga tres membres del Jovent Gironí amb dotze partits sense veure l’equip

Els sancionats són els tres socis expulsats pels Mossos de Montilivi en el partit contra el Celta per haver agredit altres aficionats del Gol Sud

El tifo que el Jovent Gironí va desplegar abans del partit contra el Celta al Gol Sud

El tifo que el Jovent Gironí va desplegar abans del partit contra el Celta al Gol Sud / Marc Martí Font

Marc Brugués

Marc Brugués

El Girona tornarà demà passat a Montilivi, un mes just de la victòria contra el Celta (1-0) en el darrer partit que l’equip ha jugat a l’estadi. Aquell dia, un gol de Yangel Herrera va donar els tres punts als de Míchel en l’afegit i va fer desbordar l’eufòria a Montilivi. L’alegria final contrastava amb els incidents que s’havien produït instants abans del començament del partit al Gol Sud, a la zona del Jovent Gironí, on membres del grup d’animació van acabar a cops de puny amb altres socis durant el desplegament d’una pancarta gegant. Els Mossos d’Esquadra van expulsar del camp tres integrants del grup i el club va obrir una investigació interna per avaluar quines mesures prendre. Finalment, aquesta setmana, el Girona ha pres la decisió de castigar els tres socis expulsats per la policia amb la prohibició d’entrar als següents dotze partits que jugui el club. És a dir, els tres implicats no podran veure el Girona a Montilivi ni tampoc comprar entrades pel pròxim desplaçament a Montjuïc contra el Barça ni tampoc pel partit de Copa del Rei al camp de l’Oriola del dijous dia 7 de desembre. I així durant dotze partits.

La guspira que va generar l’incendi va ser que el mosaic que havia preparat el Jovent Gironí, coincidint amb Sant Narcís, va ser foradat per aficionats no membres del grup. La polèmica ve de lluny i neix de la poca visibilitat que tenen durant el partit els socis que ocupen els seients de darrere del Jovent. Una assignatura pendent des de fa temps, doncs, que el Girona continua sense solucionar.