El valor d'un senyor punt (1-1)

El Girona empata contra l'Athletic a Montilivi en un partit vibrant en què Iñaki Williams iguala el gol inicial de Tsygankov

Marc Brugués

No s'ha guanyat. Ha faltat poc, sí, però en partits com el d'aquest vespre que s'ha vist a Montilivi cal valorar com toca el punt que ha sumat el Girona contra un Athletic que ha estat el millor rival que ha passat per l'estadi. En un partit vibrant amb alternatives a les dues àrees, els de Míchel han acabat donant per bo el punt malgrat que Tsygankov havia obert el marcador ja a la segnoa part (m.55). Iñaki Williams en un contracop (m.65) ha fet l'1-1 definitiu que fa deixa el Girona, colíder, per darrere del Madrid per goal average.

Que la primera part acabés sense gols ningú s'ho explica. Girona i Athletic van posar en escena un partit d'aquells que tant agraden al públic, però que als entrenadors els posen molt nerviós perquè no hi ha control. Ara tu, ara jo, com si es tractés d'un combat de boxa gironins i bascos es van citar a la gespa i van començar a posar-se a prova amb un ritme de joc frenètic. Era el primer partit, a part del Madrid, contra un dels rivals de la part alta i això es va notar. Amb una artilleria de primer nivell com els germans Williams, Sancet i Guruzeta l'Athletic va deixar clar que havia vingut a buscar els tres punts. De fet, només cinc minuts va necessitar Guruzeta per perdonar, increïblement, davant Gazzaniga. El porter argentí apareixeria per primer cop en un partit on tindria molta feina per mantenir viu el Girona. Després ho hauria de fer també a un cacau de Sancet, una rosca de Guruzeta i un xut enverinat de Vesga. Si bé, el Girona mirava de treure's la pressió asfixiant de l'Athletic com podia, costava més generar perill a l'àrea d'Unai Simon. Això no vol dir que no ho fes, perquè Stuani va tenir dos cops de cap, un dels quals entre el porter i el pal van enviar a córner. També van tenir espurnes de bons minuts a partir de les quals van néixer jugades de cert perill, sobretot, una deixada de Tysgankov cap a Aleix Garcia, que el flamant internacional, va enviar, sol dins l'àrea, als núvols.

La represa va començar un xic més tranquil·la i el Girona se'n va beneficiar. Els de Míchel van poder combinar amb certa fluïdesa la pilota i a partir d'aquí van trobar espais. Així, els gironins farien gala de la seva gran efectivitat. El Girona obriria la llauna en una bona acció entre Miguel Gutierrez i Savinho que va acabar amb una centrada que Tsygankov va enviar al fons de la porteria. L'ucraïnès no va perdonar entrant des del darrere per avançar el Girona.

Semblava que el més difícil ja estava fet, però a davant hi havia uns autèntics lleons d'una qualitat màxima. La fam dels gironins i les ganes de buscar el segon van trair-los i els va fer caure al parany. En una ràpida jugada d'atac amb Miguel fent d'extrem dret, l'Athletic va robar la pilota per armar un contracop per la seva banda dreta, on Aleix Garcia feia de lateral esquerre improvisat. Allà Iñaki Williams no va perdonar i va igualar el marcador.

L'1-1 feia justícia, segurament no a la segona part, però sí al partit. S'obria un nou partit en què el Girona tenia el repte de buscar el segon o de tapar-se i mirar de no prendre mal. Míchel va fer entrar Portu i Couto per Stuani i Arnau. D'ocasions per fer el segon, el Girona en va tenir i Herrera el va tenir amb una rematada clara, dins l'àrea, als núvols. L'Athletic, també perquè Gazzaniga va haver d'intervenir per enviar a córner un xut creuat d'Iñaki Williams molt malintencionat. Al final, el marcador no s'ha mogut. Segurament ha estat el més just.