Míchel: "Podem estar molt satisfets amb l'empat"

El tècnic gironí assegura que l'Athletic és el millor rival que ha passat per Montilivi aquesta temporada

Míchel, aquesta nit a Montilivi.

Míchel, aquesta nit a Montilivi. / MARC MARTÍ

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

El Girona ha deixat de ser líder en solitari, compartint el lideratge amb el Reial Madrid, però això no treu que l'empat d'aquesta nit a Montilivi (1-1) és un molt bon resultat en un partit igualat contra l'Athletic. Així ho creu també Míchel, que ha comentat en la roda de premsa que "per mi ha estat un partidàs dels dos equips, ha pogut passar qualsevol cosa perquè el rendiment ha estat molt alt": "Hem intentar de mil maneres reconstruir el nostre atac. L'Athletic és l'equip que més ens ha pressionat. Estic molt satisfet pel punt, per mi ha estat, sens dubte, el millor rival que ha passat per aquí. És un punt positiu. Marca el ritme del nivell en què estem".

"Més que ambició, és la realitat en la què estem. Si volem continuar a dalt, hem de guanyar. Està bé que el jugador estigui enfadat per aconseguir un empat, però jo miro la trajectòria i podem estar molt satisfets", ha dit sobre el cabreig dels jugadors amb el resultat.

Sobre el retorn de Torre, Míchel ha explicat que "Pablo és un jugador molt important per nosaltres, ell ho sap": "Els jugadors entrenen a un nivell altíssim. Les decisions des de la banqueta, entre Iván, Yangel i Aleix crec que són els tres migcampsites amb més influència de gol de la lliga. És difícil entrar al partit, però cal estar preparat. Després jo decideixo en funció del què necessiti l'equip. A vegades no és demèrit del jugador, Pablo està preparat per jugar. Tothom tindrà la seva oportunitat. Té una visió de joc increïble".

Respecte a l'absència del seu pitxitxi ha assegurat que "la baixa de Dovbyk no ens ha condicionat": "Ell i Stuani tenen característiques diferents, però Stuani és top en influència a l'àrea. Ha fet un partidàs. És dels millors jugadors que he entrat. Quan Stuani no està a prop del gol, lluny de la porteria no té la mateixa velocitat. El plantejament no ha estat diferent. L'he canviat per físic perquè volia que Portu mantingués l'energia. Anirem dia a dia, no sé si dissabte estarà disponible". I afegia: "Tenim tres grans davanters. Veia que el partit s'estava trencant, Stuani i Iván han fet un esforç tremend, i volia mantenir l'energia". "L'Athletic és un equip molt bo i ens ha generat, és el que més ens ha robat a dalt", ha insistit.

Per la seva part, Ernesto Valverde ha valorat que l'empat davant el Girona "té més bon gust quan empates després que et marquin". "Ha estat un partit fort i intens. Hem jugat molt. A la primera part semblava que podríem haver guanyat perquè hem tingut ocasions, però quan el Girona pressionava tenia les seves opcions. A la segona ens ha marcat i hem empatat. Hi ha hagut molt desgast", ha comentat. "Per mi ha estat un partidàs, la veritat. En qualsevol situació la balança es podia decantar per qualsevol costat. Hi ha hagut molta intensitat i bons jugadors al camp. El Girona és on és pel què demostra. Quan passava del mig camp, s'olorava el perill. En l'u contra u és molt bo, canvia l'orientació del joc... Me'n vaig content. No hem guanyat, però hem fet molt bé moltes coses. Hi ha hagut ritme, ha estat una bona lluita perquè tots ho hem donat tot", ha afegit. I ha dit clar: "Veníem amb la intenció de robar la pilota i quedar-nos-la. Qualsevol error en la sortida podia desencadenar perill. El Girona és especialista sortint des del darrere, nosaltres ens hem sostingut bé".