Míchel: "Són números merescuts i d'un equip que lluita per tot, encara que la Lliga no sigui la nostra aspiració"

El tècnic blanc-i-vermell es mostra orgullós dels seus jugadors després de la remuntada contra el València

Míchel celebra el segon gol d'Stuani amb els jugadors a la banda.

Míchel celebra el segon gol d'Stuani amb els jugadors a la banda. / EFE/DAVID BORRAT

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Les cares parlen per si soles. Míchel, com tot l'equip, irradiava felicitat. Com a bon líder, el Girona ha fet el què li tocava aquesta tarda contra el València. És a dir, guanyar i amb remuntada inclosa gràcies a un doblet d'Stuani (2-1). Els de Míchel se situen líders amb 38 punts, a l'espera del resultat del Madrid contra el Granada (35). "Els canvis han estat decisius en el marcador. Hem fet un partit molt constant en el joc per ser l'equip que portés el pes al partit. El 0-1 ve d'un error nostre, Sávio no havia de fer ell el servei de banda. El València és un dels millors equips defensant i ens ha costat generar ocasions de gol. Hem evitat les seves transicions. Amb el 0-1 hem fet el possible per acumular i posar gent a l'àrea. Tothom treballa molt bé, és bo per la plantilla tenir moments importants per tots. La mentalitat ha estat buscar el gol fins trobar-lo. Estem dominant molt i els rivals ens espera més enrere que normalment. Hem de generar-nos espais", ha dit.

Sobre la lesió de Yangel Herrera: "Yangel s'ha de fer proves": "Ha notat una molèstia en una acció, però no fa bona pinta si és muscular. Crec que l'entrada de Pablo Torre ha estat molt bé, volíem que rebés entre línies. El seu partit ha estat molt bo. Sense Yangel potser ens ha faltat punt de rematada".

""El València fa unes transicions boníssimes, però els tres centrals han treballat molt bé. La pressió ha estat bona per no deixar-los córrer. El jugador té jugadors top i no els hem deixat córrer tan com voldríem. Hem fet bon treball defensiu", ha comentat.

"Si em donen a escollir, setmana llarga. Però no tenim temps. Per preparar el Barça tindrem de dijous a diumenge. Per mi com entrenador seria ideal tenir una setmana de treball completa".

"Els jugadors mereixen el respecte que ens tenen els rivals ara. L'Athletic no. El València ens ha frenat bastant. Ha estat més per Sávio que pel seu joc, però tots ens adaptem al rival. Jo mateix preferia tenir un jugador ràpid per la banda dreta com Èric. En la possessió de pilota tenim molta capacitat de superar línies, tenim amenaces. Hem de jugar tot tipus de partits: bloc baix, mig o alt. Stuani és el millor jugador a l'àrea".

"Tota la província està orgullosa. Juguem per i per a la nostra gent. Estem posant el Girona al mapa, però Girona li dona molt al club. La gent aporta i ens dona el seu granet de sorra".

"El dia a dia amb aquests jugadors és increïble. Són una pinya. Mereixen tot el que els està passant. Les grans persones formen grans equips. La rebuda a Stuani al vestidor ha estat brutal".

"És bo reconèixer que estem fent història. No pot ser quelcom normal. Portem 12 victòries en 15 partits. Només demano que en els mals moments estiguem tots junts. Madrid, Barça i Atlètic no són la nostra lliga, tindríem una pressió brutal. Hem de tenir molt clar que és molt difícil posar-nos al seu nivell i no els aguantarem el ritme. Són números merescuts, però d'un equip que lluiti per tot i nosaltres volem però no aspirem a lluitar per la lliga", ha conclòs.

Per la seva part, l'entrenador del València, Rubén Baraja, ha fet la següent valoració del partit: "Hem fet un bon partit fins a l'1-1 de gran nivell. Hem tingut la possibilitat de fer el 0-2, però no hem tancat el partit. L'1-1 ha arribat pel cansament i l'esforç. Havíem aturat el Girona fins llavors. L'acció ens ha deixat una mica freds. Tinc una gran frustració i cabreig. És una llàstima no emportar-nos res amb el partit que hem fet avui". "Sabíem que seria un partit complex perquè el Girona és un equip que pressiona molt. Diego López ha fet un esforç per jugar, estava adolorit, i després ha vingut el primer gol d'Stuani. L'1-1 els ha donat un plus de confiança i a nosaltres els canvis no ens ha donat l'empenta. Stuani és determinant, ha donat la volta a un partit que no mereixíem perdre. Hem tingut el líder contra les cordes, o posant-lo en dificultat. El Girona està amb la fletxa cap amunt i no necessita gaire per marcar. Li hem posat les coses difícils. Ens ha de servir per aprendre i ser capaços de defensar-nos bé al final del partit", ha afegit.

"Sabem que el Girona és un equip constant. Ens ha faltat frescor. Quan hem volgut modificar, no ens ha donat temps en l'acció. Té jugadors de gran qualitat. Sabiem que el partit seria llarg fins al final. Montilivi és un camp molt difícil. La diferència de sentenciar ha estat el 0-2 que no hem aconseguit", ha dit.