Remuntades de líder o líder de remuntades?

El Girona és l’equip de Primera Divisió que més vegades li ha donat la volta a un marcador advers; contra el València va ser la 6a remuntada

Stuani celebra el gol de l’empat contra el València.

Stuani celebra el gol de l’empat contra el València. / MARC MARTÍ

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Una de les moltes característiques del Girona, colíder de Primera Divisió amb el Reial Madrid, és la resiliència. L’equip de Míchel té la capacitat de sobreposar-se a un marcador desfavorable i, per això, quan el València va posar-se per davant amb un gol d’Hugo Duro al minut 56, ningú tenia cap dubte que els blanc-i-vermells serien capaços de donar-li la volta. L’equip va anar a buscar el gol davant d’un bon Mamardashvili i va trobar-lo gràcies al coratge d’Stuani. El davanter uruguaià va marcar un doblet en qüestió de sis minuts (82’ i 88’) per fer possible la remuntada (2-1) i mantenir el pols al conjunt blanc.

Amb aquesta, ja són 6 les remuntades que han aconseguit els gironins des que va arrencar la lliga. És a dir, de les 12 victòries que sumen, la meitat han estat després de capgirar un marcador en contra. Això ha passat contra el Mallorca (5-3), Vila-real (1-2), Almeria (5-2), Osasuna (2-4), Rayo Vallecano (1-2) i València (2-1). El Girona és, per tant, el líder de remuntades a LaLiga EA Sports. Casualment, l’altre equip que més n’ha aconseguit és el Madrid -amb qui els de Míchel comparteixen el lideratge amb 38 punts-. En el cas del conjunt blanc, els d’Ancelotti acumulen 4 remuntades fins al moment.

«Un triomf com aquest és fonamental per continuar amb la il·lusió i les ganes que tenim. Sobretot, aquí a casa. Allarguem la dinàmica de guanyar partits i, de nou, amb remuntada. Fer-ho així ens ratifica», comentava Stuani a la zona mixta després del partit.

Per al capità, les remuntades són fruit de «la calma i la confiança que té l’equip»: «Podem revertir una situació adversa perquè creiem en el que fem. Ho tenim molt clar. Sabem que, en qualsevol moment del partit, tenim les eines per generar situacions de gol que ens donin punts».

Contra el València, Stuani va trobar el gol set minuts després d’entrar per David López. «La meva mentalitat és de voler ajudar l’equip en tot moment. Anàvem perdent i tenia ganes de donar tot el que tenia al meu abast per revertir la situació. Estic content d’haver-ho aconseguit», va dir.

Segons el killer, «no és fàcil entrar al terreny de joc com a suplent perquè sempre he estat un jugador que ha volgut ser-hi»: «Jugar m’encanta i, per això, treballo cada dia. Però també entenc la situació i l’entrenador, i estic amb ell al cent per cent. L’únic que em passa pel cap és ajudar l’equip quan toqui, ja sigui de titular com contra l’Athletic o uns minuts com avui. Intento ajudar l’equip des d’on sigui. És el més important».