El Girona és d’un altre planeta

Els blanc-i-vermells ja han aconseguit en només quinze jornades disputades un punt més, 38, que en tota la temporada 2018/19 quan es va descendir a Segona amb 37

El club complirà l’objectiu d’encadenar tres cursos seguits a Primera

Yan Couto, Stuani i Savinho corren per celebrar el gol de l’extrem brasiler, abans que l’àrbitre l’anul·li.

Yan Couto, Stuani i Savinho corren per celebrar el gol de l’extrem brasiler, abans que l’àrbitre l’anul·li. / MARC MARTÍ

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

«No pot ser quelcom normal. Portem 12 victòries en 15 partits. [...] Són números merescuts, però corresponen a un equip que lluita per tot i, malgrat que nosaltres volem fer-ho, la nostra aspiració no és al títol de lliga», deia Míchel orgullós, un cop més, dels seus, després d’aconseguir una altra gran remuntada en una tarda més per recordar a Montilivi. La victòria contra el València gràcies a un doblet d’Stuani (2-1) va permetre als blanc-i-vermells continuar a dalt de tot de la classificació, sent colíders amb el Reial Madrid. Ja són 38 punts, una xifra desorbitada tenint en compte que els gironins ja tenen un punt més que en tota la temporada 2018/19 quan l’equip, aleshores dirigit per Eusebio, va descendir a Segona Divisió amb 37 punts. Encara no ha acabat ni la primera volta. Com bé insinuava Míchel, «els números no són d’un equip normal». Aquest Girona és d’un altre planeta.

El Madrid, rival amb el qual comparteix el lideratge -ambdós col·leccionen 38 punts-, és l’únic equip que se li ha resistit al conjunt gironí. Els d’Ancelotti van sortir victoriosos de la seva visita aquest curs a Montilivi en l’únic partit on els de Míchel no han aconseguit veure porteria. Excepte contra els blancs, els gironins han marcat en tots els partits disputats convertint el Girona en el més golejador de LaLiga EA Sports. Gràcies a això, se sumen 12 triomfs davant el Getafe (3-0), Sevilla (1-2), Las Palmas (1-0), Granada (2-4), Mallorca (5-3), Vila-real (1-2), Cadis (0-1), Almeria (5-2), Celta (1-0), Osasuna (2-4), Rayo Vallecano (1-2) i València (2-1); i dos empats amb la Reial Societat (1-1) i l‘Athletic (1-1).

Uns números impressionants i que trenquen tots els registres del club a l’elit. El passat exercici, el Girona va finalitzar amb 49 punts i amb opcions de classificar-se per entrar a la Conference League fins a l’última jornada quan va perdre a Pamplona (2-1). Els de Míchel van necessitar 29 encontres per atrapar els 38 punts que sumen en l’actualitat amb 15 partits disputats. Gairebé el doble. Per arribar-hi, els blanc-i-vermells van guanyar 10 duels i en van empatar 8 -pel camí en van perdre 11.

Mentre que la temporada 2018/19 del descens, el Girona no va ni assolir-los. L’equip dirigit per Eusebio va perdre la màxima categoria del futbol estatal per culpa d’uns resultats molt pobres que es van veure reflectits amb només 37 punts en les 38 jornades de lliga. Aquell curs, els gironins van sumar 9 victòries, 10 empats i 19 derrotes.

En canvi, la primera temporada de la història a Primera Divisió (2017/18), el Girona, amb Pablo Machín a la banqueta, es va aconseguir superar els 38 punts en la jornada 27 -l’equip sumava 40 punts-. Els blanc-i-vermells van sumar 11 victòries i 7 empats, havent perdut 9 partits.

De moment, el curs 2017/18 és el millor de tots els temps -aquesta és tot just la quarta temporada dels gironins a l’elit-, després que els de Machín se salvessin sense problemes amb 51 punts a final de temporada.

Ara bé, el Girona que veiem jugar a dia d’avui ve d’una altra galàxia amb Tsygankov, Savinho, Dovbyk, Stuani i companyia. Si un dels objectius de Míchel, a part d’aconseguir la permanència i consolidar-se a Primera Divisió, és superar el Girona de Machín, només li falten 13 punts per assolir-ho quan encara queda més de mitja lliga per disputar-se. Amb aquests números, la classificació europea serà una realitat. A més a més, el club podrà encadenar amb seguretat el tercer curs a la màxima categoria per primera vegada.

«És bo reconèixer que estem fent història», manifestava Míchel. Una història, la del Girona 2023/24, que segur que tindrà un final molt feliç.

Subscriu-te per seguir llegint