Cobrir l’expedient per continuar vius a la Copa

El Girona busca a Oriola l’accés a tercera ronda abans de visitar diumenge el Barça

Míchel dóna descans a set titulars i Almena i homes poc habituals com Juanpe, Bernardo, Valery, Kébé, Solís o Portu jugaran d’entrada

Valery celebra el seu gol al camp del San Roque de Lepe

Valery celebra el seu gol al camp del San Roque de Lepe / Joaquín Corchado

Marc Brugués

Marc Brugués

Evidentment al cap de molts aficionats blanc-i-vermells hi ha la visita al Lluís Companys de diumenge. El partit contra el Barça és d’allò més esperada i serà especial, oh i tant que sí. Ara bé, abans, el Girona té aquest vespre una cita segurament menys llaminera com és la visita a Oriola en partit de segona ronda de la Copa. Que no sigui un partit atractiu no vol dir que no tingui importància. Ben segur que serà molt diferent visitar el Barça amb el bitllet per a la tercera ronda al sarró que fer-ho eliminats a mans d’un equip de Segona RFEF. A més a més, el d’avui és un duel amb molts al·licients, sobretot per als jugadors amb menys minuts a la Lliga que tenen l’oportunitat de reivindicar-se i d’alçar la mà per demostrar a Míchel que se’n mereixen més. El tècnic ha donat descans a jugadors titularíssims com Gazzaniga, Blind, David López, Èric GarciaAleix GarciaIván Martín i Dovbyk i, per tant, l’equip que surti avui d’entrada no tindrà res a veure amb el de diumenge a Montjuïc. Entre els titulars avui hi haurà -segons va avançar Míchel- Iker Almena, un dels cinc joves del filial, juntament amb Èric Monjonell, Àlex Almansa, Enric Garcia i Juan Arango, que han entrat a la convocatòria pel partit. 

Amb l’equip tipus excel·lint a un nivell superlatiu, els futbolistes amb menys minuts a la Lliga tenen avui l’oportunitat de guanyar ritme per si els arriba l’ocasió a la competició regular. Serà un bon dia per veure Juanpe i Bernardo a l’eix i segurament Arnau Martínez al lateral dret. Menys clar és el lateral esquerre on, si Míchel vol reservar Miguel Gutiérrez, el lloc se’l juguen Valery i Almansa. Al mig del camp els dos llocs són per a Ibrahima Kébé i Jhon Solís. Tots dos seran observats amb lupa avui arran de la lesió de Yangel Herrera que el tindrà unes sis setmanes fora de combat. Sense el veneçolà, Kébé i Solís són els dos migcentres purs que resten a la plantilla, a part de David López, Èric Garcia o Iván Martín, que s’hi podrien adaptar. És per això que un bon partit avui els pot servir per ser tinguts en compte per Míchel de cares al futur més immediat. El jove Enric Garcia esperarà També serà un dia avui per a Pablo Torre. El càntabre, que diumenge serà baixa contra el Barça per la clàusula de la por, serà titular per primera vegada aquesta temporada. Almena ocuparia l’altra banda, mentre que Portu actuaria a la mitjapunta i Cristhian Stuani seria l’home més avançat.

El Girona mirarà de tenir un partit més tranquil que el de Lepe de la primera ronda on després que Valery fes el 0-1, els locals van empatar i Míchel va haver de fer entrar Dovbyk i Savinho per resodre. Avui, l’ucraïnès no viatja, però a la banqueta, el tècnic s’hi reserva Viktor Tsygankov, Savinho i Yan Couto per si van mal dades. També hi serà el jove Juan Arango, fill de l’exjugador del Mallorca i que és una de les sensacions del planter blanc-i-vermell des de la temporada passada. La gran incògnita de l’onze del Girona serà a la porteria. Amb Juan Carlos ja recuperat, caldrà veure si Míchel li dóna la titularitat o bé s’hi manté Fuidias, que va ser-ho en l’anterior ronda a Lepe. La temporada passada van jugar un partit de Copa cadascun. 

Mentrestant, los Arcos viurà una festa amb la presència del colíder de Primera. El tècnic local Óscar Sánchez ja va dir que la visita del Girona era «un regal» i que a partir de demà ja es tornaria a pensar en la Lliga, on el club viu una situació delicada. Per aquest partit, el tècnic local només té la baixa d’Ayo, lesionat de gravetat al genoll la setmana passada. Juanmi Callejón (exHèrcules i Còrdova) i Miguel de las Cuevas (exOsasuna, Còrdova, Sporting de Gijón o Hèrcules) són els jugadors amb més trajectòria al futbol professional de l’Oriola. L’ex de l’Olot, Álvaro Salinas, es perfila titular.