Primera convocatòria per a Almansa, Enric Garcia i el veneçolà Juan Arango

Almena serà titular i Èric Monjonell també es desplaça a Oriola

Almansa, Enric Garcia i Almena, durant un entrenament aquesta setmana

Almansa, Enric Garcia i Almena, durant un entrenament aquesta setmana / Nuri Marguí/Girona FC

Marc Brugués

Marc Brugués

L’alta exigència de la Lliga, amb l’equip colíder i abans de visitar el Barça, ha fet que Míchel deixés a Girona set jugadors titulars habituals. Avui a los Arcos, serà el moment de veure els futbolistes que menys minuts tenen fins ara a la Lliga com Valery, Kébé, Solís o Pablo Torre, entre altres. Entre els suplents del primer equip hi serà també un jove del filial, Iker Almena. El migcampista de l’Hospitalet de Llobregat és un dels cinc jugadors del planter que s’endú Míchel cap a terres alacantines. Almena, de 19 anys i de l’Hospitalet de Llobregat, serà l’únic que serà titular contra l’Oriola. «És un jugador que va fer una gran pretemporada i ara juga molt bé al filial. Espero que pugui fer un gran partit», deia ahir Míchel d’ell. Almena, amb passat al Barça i al Can Vidalet, és un jugador de banda dreta molt tècnic amb arribada i no exempt de capacitat de lluita, com va demostrar en els amistosos de l’estiu. 

Juan Arango, davanter veneçolà del filial del Girona

Juan Arango, davanter veneçolà del filial del Girona / Nuri Marguí/Girona FC

A Almena l’acompanyen avui Monjonell, Almansa, Enric Garcia i Aranjo. Amb 22 anys, Monjonell ja ha disputat tres partits amb el primer equip -va debutar-hi el 2020 al camp del Saragossa amb Francisco d’entrenador- i aquest estiu va tornar d’una cessió al Lommel belga. Per la seva banda, Almansa, de 20 anys, és un lateral esquerre de Sant Cugat del Vallès fitxat de la Damm el 2022 que aquest estiu va fer la pretemporada a les ordres de Míchel. Les absències al mig del camp han fet que el tècnic recorregués per primer cop a Enric Garcia. El migcentre de Sant Celoni de només 16 anys, és internacional sub17 amb Espanya. 

La lleva d’Oriola la completen el davanter de 17 anys Juan Arango. El veneçolà és fill de l’històric exjugador del Mallorca i del Borussia Monchengladbach i s’ha convertit en una de les sensacions del planter blanc-i-vermell des que hi va arribar l’any passat. Arango Júnior és un habitual en les convocatòries internacionals Veneçuela en categories inferiors.