L'Ajuntament i el Girona ja parlen sobre com adequar Montilivi si es va a Europa

Lluc Salellas considera que la victòria i el lideratge en solitari de Primera situa la ciutat al focus "del futbol europeu i mundial"

Jordi Roura

Jordi Roura

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha reconegut aquest matí que l'Ajuntament i el club ja estan en converses sobre què caldrà fer a Montilivi si l'equip es classifica per jugar a Europa la temporada que ve. Salellas ha fet una atenció als mitjans de comunicació l'endemà de la històrica victòria al camp del Barça (2-4) que ha deixat els de Míchel, amb 41 punts, líders en solitari de la Primera divisió.

L'alcalde ha dit que "de l'ampliació de l'estadi, de la qual en va parlar la setmana passada el president Delfí Geli, n'hem parlat, però és un projecte que no es planteja, en cap cas, abans de la Ciutat Esportiva (que ha d'estar operativa el 2026). De l'adequació per a la temporada que ve, si es va a Europa, ja n'hem tingut converses i n'hi haurà més abans de finals d'any, per veure com s'ha de concretar tot plegat i remar junts club, Ajuntament i Generalitat".

En aquest sentit també ha reconegut que "encara no sabem exactament què s'hauria de fer, o com a mínim, l'Ajuntament no en té constància. El que tenim clar tant el club com nosaltres és que no volem anar a última hora i que s'ha de planficiar. Quan estigui clar el tema tècnic, treballarem plegats".

Promoció per la ciutat

La victòria i el lideratge en solitari de Primera ha situat la ciutat al focus "del futbol europeu i mundial" i representa "un goig i un privilegi, una de les millors promocions que podem tenir per Girona, que ens ve sola i que hem de saber aprofitar". Als diaris esportius, no es parla de res més. Per això Salellas diu que "estem a l'aparador, avui he rebut uns visitants de Liverpool i també n'estaven al cas. El futbol europeu i mundial es fixa en Girona". Afirma que, arribats a aquest punt, no es pot renunciar a la lliga: "amb aquest joc i aquests resultats no podem renunciar a res. La lliga es pot guanyar, tot i que no és fàcil perquè tens de rival el Barça, el Madrid i l'Atlètic, rivals molt forts".

Sobre com va viure el 2-4 de Montjuïc ha explicat que "vaig seguir el partit per la ràdio, amb molts nervis, tot i que poc a poc ja es veia que el Girona guanyaria, que estava un pas per davant del Barça. A casa no vam anar a dormir fins que es va acabar i, de fet, el postpartit va ser llarg perquè vaig estar fins tard veient comentaris i analitzant coses del partit. Va ser difícil dormir amb l'eufòria de la victòria, els quatre gols al Barça, el lideratge... ara n'hem de gaudir".