Més de 4.500 persones gaudeixen de l'entrenament de portes obertes del Girona

Bernardo Espinosa ultima la seva sortida a l'Atlético Nacional i no s'ha entrenat avui en la jornada de portes obertes al públic a Montilivi

Stuani, amb permís, no ha participat en la sessió com tampoc el lesionat David López ni Solís, malalt

Situen el «Diablito» Echeverri a Montilivi a partir de la temporada entrant

Marc Brugués

Marc Brugués

Cada passada, cada xut, cada gol, cada dribbling, cada aturada... Tot se celebrava ahir a Montilivi. I no, no es jugava cap partit. I això que ho podia semblar perquè més de quatre mil espectadors, segons dades el club, van aplegar-se ahir a l’estadi per veure el colíder entrenar-se en directe. Un autèntic privilegi per als aficionats, sobretot els més petits, que només poden gaudir-ne un parell de cops l’any. I a fe que ho fan. La cridòria se sentia des d’abans d’arribar a Montilivi i les cares de felicitat de la mainada veient com els seus ídols els signaven autògrafs i s’hi feien fotos al final de l’entrenament ho deien tot. Un moment tan esperat com màgic i el millor regal per a la canalla que puja més fidel que mai als colors blanc-i-vermells. Aleix Garcia, Couto, Dovbyk, Portu o Gazzaniga van ser alguns dels jugadors més ovacionats pel públic que va desafiar la fred des de bon de matí i va esperar estoicament fins que s’acabés la sessió per aconseguir un autògraf o una fotografia. 

Stuani, encara amb permís, no hi va ser, mentre que Savinho, acabat d’aterrar, es va afegir a la festa al final. Míchel va dirigir un entrenament d’allò més amè del qual Yangel Herrera, Tsygankov, Borja García i Artero, lesionats i, com també ValeryMiguel Gutiérrez, malalts, van estar-ne al marge. Tampoc hi va ser Jhon Solís, amb febre, ni els lesionats David López i Toni Villa, així com Bernardo Espinosa, que ultima la seva sortida del club amb destí l’Atlético Nacional colombià. Sí que van gaudir del bany de masses els joves del planter Antal, Almena, Almansa, Biel Farrés, Enric Garcia, Kim Minsu i Gerard González.

Aleix Garcia i el Barça

Amb total normalitat es va exercitar un Aleix Garcia a qui, des de Jijantes, s’havia col·locat a l’òrbita del Barça poques hores abans. «No te’n vagis al Barça, si us plau!» li van dir al d’Ulldecona més d’una i de dues vegades algun dels joves aficionats a qui signava autògrafs al final de la sessió. L’espant ja el tenien al cos i el comentari entre els pare i els més ganàpies era «que paguin la clàusula si el volen». En aquest sentit, des del club no hi ha cap constància del pressumpte interès del Barça en Aleix Garcia. Així ho va confirmar Delfí Geli a Catalunya Ràdio a la tarda. «Entenem que durant el mercat es parla de moltes coses. Tanmateix, tenim clar que no volem deixar anar cap jugador», deia. El president reiterava el compromís d’Aleix Garcia amb el Girona. «Està totalment implicat amb la temporada i el nostre projecte. Està content i continuarà amb nosaltres si no hi ha res de nou», afegia. En aquesta mateixa línia, Geli no volia entrar a parlar de xifres ni de clàusules. «No es tracta de si el Barça el vol o no. No sabem si és veritat. És jugador nostre i això és el que compta», destacava. Cal tenir en compte que la clàusula de rescissió d’Aleix Garcia rondaria aproximadament els vint milions d’euros. 

Sigui com sigui, els aficionats més petits van poder gaudir d’una matinal, molt freda, però d’allò més intensa al costat dels seus ídols. Al costat del terreny de joc, a la fan zone, van participar de les diverses activitats organitzades com ara jugar a l’EA FC, pintar-se la cara, xutar en un inflable o visitar l’autobús de l’equip, entre altres.