La lesió d’Èric Garcia: Un problema central

La baixa del defensa de Martorell deixa el Girona amb només dos centrals disponibles: Juanpe i Blind

«Hem de comprovar si Èric té una lesió muscular»

Èric Garcia per davant de Morata.

Èric Garcia per davant de Morata. / EFE/Siu Wu

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Ja és mala sort. Una setmana després d’anunciar la sortida de Bernardo, després de cinc temporades i mitja a Montilivi, es lesiona Èric Garcia en un partit de Copa del Rei. El central de Martorell va haver de ser substituït per Blind en la primera mitja hora de joc de l’eliminatòria davant l’Elx, en què els gironins van certificar el pas a vuitens de final (0-2), per culpa d’unes molèsties que va notar al genoll esquerre.

A l’espera dels resultats de les proves mèdiques, a Míchel -i a la direcció esportiva- se li ha girat molta feina de cop. El tècnic gironí té un problema gros i és que només disposa de dos jugadors del primer equip per a l’eix de la defensa, que són Blind i Juanpe, perquè David López també està lesionat i encara li queden un parell de setmanes de recuperació. En aquest sentit, tot apunta que aquest diumenge jugaran els centrals neerlandès i canari davant el cuer Almeria.

Si no, l’entrenador tindria l’alternativa de situar Arnau de central -com ja ha fet altres vegades- o fer debutar el jugador del filial Antal, que ja es va estrenar en una convocatòria dimecres passat contra l’Atlètic (4-3). L’hongarès, de 19 anys, també va acompanyar l’equip al Martínez Valero per la Copa, però no va participar.

Segons va explicar Míchel en la roda de premsa posterior al duel de Copa, Èric Garcia podria patir una distensió. A falta dels informes mèdics, el tècnic va comentar que «no sembla una lesió articular», però que s’havia de comprovar si és muscular. «El genoll està estable», afegia Míchel amb un missatge tranquil·litzador. Sigui com sigui, tot apunta que el central no hi serà davant l’Almeria.

D’altra banda, Quique Cárcel haurà de posar l’accent en la recerca d’un central per reforçar l’equip en el mercat d’hivern a més de centrar-se en la incorporació de Nico González. En aquest sentit, l’operació podria haver-se complicat en les últimes hores, ja que, segons apunta el diari portuguès Record, el migcampista continuaria al Porto, després de la bona actuació que va protagonitzar en l’últim partit contra el Boavista i hauria convençut l’entrenador Sergio Conceiçao perquè compti amb ell. El Girona manté les converses.