Elx-Girona: Blind regala el pas a vuitens (0-2)

Un gol del defensa neerlandès obre la llauna abans de la mitja part i Yan Couto marca el de la sentència per eliminar l’Elx als setzens de Copa

Juan Carlos és titular per primer cop aquesta temporada amb grans aturades per evitar ensurts

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Així es fa créixer al Girona. Va ser el fitxatge més sonat d’aquesta temporada i un dels responsables de fer entrar l’equip en una nova dimensió. Daley Blind ho va tenir clar des del primer dia. Aquí hi venia a treballar, sumar i posar el seu gra de sorra per fer créixer el projecte. Aquesta tarda s’ha vestit de rei per portar els vuitens de final de la Copa del Rei, després de marcar el gol que ha servit per eliminar l’Elx (0-2). Hi ha posat més màgia encara Yan Couto, que si divendres repartia il·lusió entre la mainada exercint de Gaspar a Fornells de la Selva, avui ha portat un bon regal amb la diana de la sentència. Els gironins s’han portat molt bé.

Míchel no ha reservat ningú per a la Copa. L’entrenador continua capficat en voler fer història i no en té prou amb ser el colíder de LaLiga, sinó que també farà el possible per arribar lluny al torneig del KO. Va advertir-ho amb la convocatòria -on només hi han faltat els lesionats Tsygankov, David López, Yangel Herrera, Borja García i Toni Villa-; i ho ha refermat amb l’onze. Tot cares conegudes, entre titulars i suplents habituals, sense cap dels dos futbolistes del filial (Almansa i Antal) que han acompanyat l’equip a Elx.

La gran novetat ha estat a la porteria. Juan Carlos ha debutat aquesta temporada, després de perdre’s les dues primeres rondes per lesió i que complís amb bona nota Fuidias. L’han acompanyat Arnau, Èric Garcia, Juanpe i Miguel en defensa; JhonSolís, Iván Martín i Yan Couto al mig del camp; i Portu, Valery i Stuani en atac. D’altra banda, Kébé ha començat a la banqueta, a l’espera de prendre una decisió sobre el seu destí en el mercat d’hivern.

El porter de Guadalajara s’ha hagut de posar a prova de seguida. El conjunt de Beccacece ha començat fort, obligant Juan Carlos a intervenir i demostrar que se sent segur malgrat no haver participat encara. Els il·licitans han aconseguit posar en problemes al Girona mitjançant la pressió, sobretot per la banda esquerra.

Ara bé, no hi ha cap dubte del potencial ofensiu dels blanc-i-vermells. Són capaços de generar perill del no-res. San Román ha tingut dificultats per aturar la rematada de Miguel, després de rebre una pilota de Valery. Quan els de Míchel tenien el control de la pilota, eren immensament superiors, però no ho aprofitaven. Estaven a l’expectativa, deixant que l’Elx es creixés.

Mendoza ha intentat sorprendre amb un xut ajustat al pal. Tot seguit, Juan Carlos ha aparegut de nou per aturar un tret de Jhon. No obstant això, el pitjor no han estat les ocasions locals sinó la lesió al genoll d’Èric Garcia. El central de Martorell no ha pogut continuar i al seu lloc ha entrat Blind.

Sense esperar-s’ho. El defensa neerlandès s’ha convertit en el rei de la Copa. La seva entrada ha aportat millor sortida per poder desenvolupar el joc dels de Míchel. Blind ha avançat als gironins abans d’arribar al descans traient profit a l’estratègia. Portu ha picat el córner, Jhon Solís l’ha pentinat i l’ex de l’Ajax l’ha enviat cap a dins. És el segon gol consecutiu que marca, després d’estrenar-se com a golejador contra l’Atlètic.

Mantenir-se per davant al marcador no ha estat pas bufar i fer ampolles. L’Elx ha fet patir als gironins, que no tenien totes les marxes posades. Només començar la segona part, els de Beccacece han gaudit d’una doble ocasió per poder empatar l’eliminatòria. La primera de Mario Gaspar ha estat fruit d’una errada d’IvánMartín, la segona ha estat un xut de Mendoza a fora. També s’ha equivocat Portu amb pèrdua de pilota, que ha pogut corregir provocant un córner.

Per la seva part, Valery ha obligat a fer una aturada a San Román gràcies a una bona jugada de Yan Couto. El lateral brasiler ha rematat la feina amb un gol en una contra en què Portu ha tornat a donar l’assistència. Yan Couto ja s’havia vestit de rei ros en la cavalcada de Fornells de la Selva i encara li quedava màgia per repartir. El gol de la sentència ha donat la tranquil·litat al Girona. I Juan Carlos l’ha mantingut frenant de forma impecable un cop de cap per evitar cap contratemps.

El Girona jugarà els vuitens d’aquí dues setmanes. Els deMíchel es mantenen intractables, també a la Copa.

En directo