El Girona esmicola el Sevilla (5-1)

Un hat-trick de Dobvyk i dos gols més de Tysgankov i Stuani liquiden el conjunt andalús i permeten els de Míchel mantenir-se líders i superar la millor puntuació de la història del club a Primera

Marc Brugués

Montilivi s'ha convertit definitivament en sinònim de festa. S'ho passa bé la gent i s'ho passen bé els jugadors, feliços com anissos devorant rival rere rival. Ahir li va tocar al Sevilla, que no se li va acudir res més que avançar-se al marcador (Isaac Romero, m.9). Bona cosa va fer. No sabia el que li esperava. O sí, perquè veure el Girona despertar-se i convertir-se en una piconadora és ja el pa de cada dia. La fera es va despertar i gràcies a un hat-trick de Dovbyk en set minuts, va liquidar el partit abans de la mitja hora. A la represa, Tsygankov i Stuani van tancar una golejada que serveix per mantenir-se líder i, alhora, superar el rècord de punts a Primera, que datava del curs 2017-18 amb Pablo Machín a la banqueta. Un rècord més

Amb la sensació d'incredulitat i, alhora temor, generada pel que havia passat hores abans al Bernabéu en el Madrid-Almeria, el Girona encarava la visita del Sevilla amb la intenció de mantenir les sensacions ofertes dimecres contra el Rayo a la Copa i passar pàgina definitivament del 0-0 a Almeria. La bogeria de partits provocada per la classificació pels quarts de final de la Copa havia deixat masegats molts jugadors en una plantilla curta d'efectius. Al final, Michel va poder comptar amb Juanpe, tocat després del dia del Rayo, tot i que només va durar mitja hora perquè es va ressentir de les molèsties i va cedir el seu lloc al jove Antal. L'absència d'Aleix Garcia per la dreta va ser suplerta per Yangel Herrera, mentre que Savinho va tornar a l'equip i Portu va deixar Pablo Torre a la banqueta.

Al Sevilla, necessitadíssim, només un punt per sobre del descens, se li va acudir començar amb una línia altíssima de pressió i avançar-se al marcador gràcies a una gran acció finalitzada per Isaac Romero. No sabia el que es feia. El 0-1 va despertar la fera. Sis minuts i trenta-segons va necessitar Dovbyk no pas per respondre i empatar, sinó per fer un hat-trick i deixar gairebé sentenciat el partit abans dels vint minuts. Per fregar-se els ulls va ser la reacció del Girona liderada pel davanter ucraïnès secundat per Portu i un Savinho màgic. Primer, amb el cap, rematant una centrada mil·limètrica de Savinho al segon pal. També des de la banda esquerra i gràcies al brasiler va néixer el segon gol blanc-i-vermell. En una barreja de potència i habilitat, Savinho va desfer-se de Navas i Nianzou i va cedir per a Portu perquè la deixés, subtilment, a Dovbyk. Montilivi es fregava els ulls. L'equip excel·lia i els aficionats treien de la butxaca el pitet. Els faria falta. Encara abans dels vint minuts. Dovbyk va rebre a trenta metres de l'àrea, va veure com Portu li netejava el camí de defenses i va superar Dimitrovic com si fos el més fàcil del món. Era el tercer. Quique Sánchez Flores se'n feia creus des de la banqueta mentre Montilivi xalava com sempre.

Amb el 3-1, el partit es va calmar un xic. Tampoc gaire perquè la fam d'aquests jugadors és tan alta que es van treure una jugada de dibuixos animats que no va acabar amb gol de miracle perquè el travesser va escopir la rematada de Portu. Abans Miguel Gutiérrez, Savinho i Dovbyk havien fet màgia per deixar Portu sol. La pilota no va entrar però l'ovació de Montilivi dempeus tot i el no gol.

Res canviaria a la represa. El Sevilla continuaria sent una joguina en mans d'un Girona afamat i amb ganes de jugar més. Yangel Herrera va enviar un cop de cap al pal abans que Tsygankov ampliés encara més el marcador. Ho va fer després d'una gran jugada calcada a la del primer gol. Amb el 4-1, el partit estava liquidat i Montilivi era una festa. S'hi afegirien també Gazzaniga amb una aturada de nivell a Sow i Stuani, que no voler faltar a la cita i va tancar el marcador amb el cinquè.