El Girona fa miques tots els rècords i encadena disset partits invicte

L’equip de Míchel Sánchez suma tretze duels de Lliga i quatre partits de Copa sense perdre, des d’un llunyà 30 de setembre contra el Madrid

Els jugadors del Girona i del Sevilla, saludant-se abans del partit de diumenge.

Els jugadors del Girona i del Sevilla, saludant-se abans del partit de diumenge. / MARC MARTÍ

Jordi Bofill

Jordi Bofill

17 partits invicte. Una derrota des del mes de juny, amistosos inclosos. Els números del Girona són una fantasia. Insòlits no només a Primera Divisió, sinó pràcticament en la història del club. La dinàmica a l'elit, esclar, és insuperable; perquè el sostre d'imbatibilitat es registra jornada a jornada. Cada partit és un rècord, a Montilivi. Només comptant la Lliga, són 13 partits sense perdre. Un altre rècord, si ens referim tan sols a partits de la regularitat en l'època moderna del club. Si li sumem la Copa, això ja és de traca i mocador.

Va ser el Madrid, el 30 de setembre, l'únic conjunt capaç de batre el Girona aquest 2023-24. Sembla que hagi passat una dècada, des de llavors. L'equip de Míchel, en aquest període de temps extraordinari, ha protagonitzat tardes de joc inoblidables i per això lidera la classificació, un punt per sobre de l'equip blanc, que té un partit menys.

El Cadis (0-1), l'Almeria (5-2), el Celta (1-0), l'Osasuna (2-4), el Rayo Vallecano (1-2), l'Athletic Club (1-1), el València (2-1), el Barça (2-4), l'Alabès (3-0), el Betis (1-1), l'Atlètic de Madrid (4-3), l'Almeria (0-0) i el Sevilla (5-1), han claudicat en la competició regular. En la Copa, cal afegir el Lepe (1-2), l'Oriola (2-4), l'Elx (0-2) i el Rayo (3-1). La segona millor dinàmica no és de fa gaire: cal remuntar-se al curs 2020-21, a Segona Divisió, on en ple esprint final, l'equip de Francisco va sumar nou victòries i dos empats, play-off a l'elit inclòs. El Saragossa (3-0), l'Oviedo (0-1), el Tenerife (1-0), el Logronyès (1-4), l'Sporting (1-0), el Màlaga (0-1), l'Alcorcón (1-0), el Cartagena (1-1), dos cops l'Almeria (3-0 i 0-0) i el Rayo Vallecano (1-2). Insuficient per ascendir, perquè a la tornada del duel decisiu els madrilenys van remuntar (0-2).

Amb Pablo Machín, el curs 2014-15, el del Lugo, es van assolir els 10 partits invicte. Com a la 2011-12, quan Salamero va aconseguir el miracle de la permanència a Segona Divisió. Però Raül Agné, a la 2010-11, va ser pioner en aquests temes. 10 partits sense perdre ara semblen pocs, però també és una barbaritat. Míchel està posant el llistó massa elevat.

En aquest període de temps invicte comptant Lliga i Copa, els futbolistes blanc-i-vermells han marcat quaranta-cinc gols i n'han encaixat divuit.

Vuitena remuntada

El partit contra el Sevilla també va significar una nova remuntada per a l'equip gironí, especialista en aquesta tasca. La de diumenge va ser la vuitena de la temporada; set a la Lliga i una a la Copa. Montilivi n'ha viscut quatre: contra el Mallorca (va començar 0-1), l'Almeria (0-2), el València (0-1) i diumenge (0-1). Fora, el Girona ha reaccionat contra el Vila-real (1-0), l'Osasuna (2-1), el Rayo (1-0) i l'Oriola (2-1).

La confiança d'aquest equip no té límits. Demà es tornarà a posar a prova a Mallorca en els quarts de final de la Copa.

Subscriu-te per seguir llegint