Míchel: "Arribar a semifinals és un repte apassionant"

Èric Garcia entra a la llista tot i que és dubte per jugar demà el duel de quarts de final de Copa contra el Mallorca

David López i Juanpe en tenen per dues o tres setmanes i el tècnic admet que hi ha "un problema" a la posició de central

El madrileny obre la porta a reforçar-se en defensa "sempre que no sigui un pedaç sinó un jugador de futur"

Michel, avui en la roda de premsa.

Michel, avui en la roda de premsa. / Marc Brugués

Marc Brugués

Marc Brugués

El tècnic del Girona, Michel Sánchez, en la roda de premsa celebrada avui a Montilivi, ha revelat les últimes novetats de l'equip previ al crucial enfrontament de demà contra el Mallorca, en els quarts de final de la Copa del Rei.

Èric Garcia, central destacat del Girona, és ara un interrogant per al partit de demà. Tot i entrar a la llista, el seu estat físic genera dubtes sobre la seva participació en el campionat. El tècnic, tot i reconèixer aquesta incertesa, ha destacat la importància del jugador en el sistema defensiu i ha expressat la seva esperança de comptar amb ell en aquesta cita decisiva.

Les absències de David López i Juanpe, amb un temps estimat de dues o tres setmanes de baixa, representen un obstacle per al Girona en la línia defensiva. El tècnic ha admès obertament que hi ha "un problema" a la posició de central.

En aquest context, el tècnic no ha descartat la possibilitat de reforçar la plantilla en defensa. No obstant això, ha destacat la importància de no limitar-se a una solució temporal, sinó de buscar un jugador amb projecció de futur per consolidar la seva plantilla a llarg termini.

JUANPE

"Juanpe serà baixa dues o tres setmanes. David López i Toni Villa, lesionats. Èric és dubte. Hi ha risc si juga demà, perquè només tenim Blind i els nois del filial i per això tenim dubtes. David López encara en té també per dues o tres setmanes més. Blind ho juga tot. Antal comença a jugar, hi ha en Monjonell i en Farrés però sense David i Juanpe ara mateix tenim un problema en aquesta posició".

EUFÒRIA

"D'eufòria no n'hi ha pas. Tenim molta i molta il·lusió. És especial perquè mai hem arribat a les semifinals de Copa i per això és una final. Cap eufòria. És una competició diferent. Necessitem fer un partidarro contra un Mallorca molt fort a casa amb grans jugadors. Només així serem capaços de fer història".

EL PARTIT

"El Mallorca és un equiparro. Ara juga amb quatre futbolistes per dins molt importants, Samu Costa, Darder, Morlanes i un amb profunditat, Amath, Dani Rodríguez, Antonio Sanchez. També tenen tres centrals molt forts."

TRAJECTÒRIA A LA COPA

"La possibilitat de ser a semifinals és un repte apassionant. El repte de la il·lusió, motivació per fer història. Volem passar".

DUES COMPETICIONS

"Sempre he donat molta importància a la Copa, en tots els partits. I he tingut la sensació que l'equip volia passar i fer-ho bé sempre. És el més important perquè és demà. A Vigo ja veurem després".

MERCAT

"Tenim clar que necessitem jugadors més que pel present, pel futur més immediat. Si això és bo per ara mateix, perfecte. No tenim presses ni volem precipitar-nos. En aquest cas, la direcció esportiva està fent una gran feina. Si ve un jugador ara és perquè estarà amb nosaltres dos o tres anys i millorarà la plantilla. No serà cap pedaç".

52 PUNTS

"No ens treu cap pressió perquè els jugadors tenen ambició i il·lusió brutal. No ens aturarà haver assolit un dels objectius. Ja ho hem fet quan vam salvar-nos".

PRESSIÓ

"Hi ha una idea. Els jugadors tenen la sensació que controlen el que passa al partit. Quan se senten forts, no hi ha pressió. A Almeria ens van superar. No em va agradar el rendiment, però el resultat sí. La fortalesa més gran és dominar el que passa al camp i controlar-ho".

"ANTAL i ARNAU"

Antal va fer pretemporada amb nosaltres i el club hi té molta confiança. Ha crescut aquí i ara mateix el necessitem. Està preparat perquè té el cap preparat. Pot tenir qualitat i futbol però si no té la mentalitat correcta, és difícil jugar a Primera. Ell ho està. Arnau pot jugar-hi de central també, evidentment. Coneix la posició i pot ser una alternativa. Ens dóna molt per fora i per dins però si és necessari, és possible que jugui de central".

HISTÒRIA

"És el següent repte i objectiu que tenim. Arribar a semifinals seria històric. Sensació que és superior la motivació que no pas el cansament acumulat". 

FINAL

S'assembla al partit de tornada d'Eibar del play-off de l'any de l'ascens. També al del Rayo de l'altre dia, que és a una carta. És a un partit a un camp difícil i complicat contra rival dur. Si guanyem no haurem atrapat res i no serà definitiu, però haurem fet un pas important".