Il·lusió per terra, mar i aire

Prop de dos-cents aficionats acompanyen el Girona a Mallorca per fer història a la Copa

Uns aficionats del Girona a son Moix

Uns aficionats del Girona a son Moix / Derar el Koumssi

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Tan és si s’ha d’agafar un avió per anar a una illa o demanar un dia de festa a la feina perquè el partit es juga un dimecres laborable. Els més fidels sempre hi són. Per terra, mar i aire. Prop de dos-cents aficionats van acompanyar ahir el Girona a Mallorca per fer història a la Copa del Rei. L’equip de Míchel tenia possibilitats reals de passar a les semifinals per primer cop -tenint en compte que el rival als quarts de final de la temporada 2018/19 va ser el Reial Madrid i que a dia d’avui els gironins són el millor equip de Primera Divisió-. Tothom s’il·lusiona amb el fet de poder ser a La Cartuja el pròxim 6 d’abril per veure al conjunt blanc-i-vermell alçar el títol. Per això calia ser-hi en un dia tan important.

L’Enric i l’Esteve, de Figueres, no es volen perdre l’eliminatòria a Son Moix. Ambdós expliquen que «els bons moments s’han d’aprofitar i aquest és un gran moment, no ens ho podíem perdre»: «Fa uns anys era inimaginable ser els favorits en una eliminatòria a Son Moix. Quan van sortir els horaris, vam agafar els vols directe i també anirem al partit de Lliga al Bernabéu. Hem de gaudir». I resaven en la prèvia: «Només esperem guanyar i que no hi hagi pròrroga».

Com ells, la majoria va dur a terme el mateix pla de viatge. Anada i tornada el dimecres amb l’últim avió que surt de Palma a quarts de dotze de la nit. Sense comptar àpats ni despeses extres, podia quedar un pack prou econòmic amb entrada i vol per 60 euros. A part, el dia ha acompanyat amb temperatures d’un dia de primavera i màximes de 20 graus.

També n’hi va haver com en Marc, de Torroella de Fluvià, que van preferir fer nit per no jugar-se-la en cas de pròrroga o, fins i tot, penals. En el seu cas, ha agafat el primer vol Palma-Mallorca per poder anar a treballar demà. «És la prova pilot per la temporada que ve a Europa», confia.

Els seguidors del Girona destaquen que «l’equip ens transmet molta seguretat, a més a més tots els jugadors que surtin funcionen»: «Et treus una muda i portes la mateixa. Hi ha molt bona relació entre ells. Ara, per exemple, hi ha baixes importants a l’eix de la defensa i ni es nota. D’on ha sortit l’Antal? Va jugar com un veterà. Tots els jugadors es mouen entre el 7 i el 10 en un rànquing de l’1 i el 10. Gaudim molt i val la pena aprofitar-ho. Volem la Copa i la Champions».

El club va informar que es van vendre 130 entrades de la zona visitant, més la gent que hi va anar pel seu compte.

L’equip que millor juga

Mentrestant, a Mallorca se’n fan creus que els hi toqués el líder. L’exfutbolista de Palma, Javi Moreno, ara és taxista després de retirar-se del futbol professional, però mentre es fa un tip de fer viatges del centre a Son Moix per portar clients al Mallorca-Girona recorda l’època en què anava a Montilivi, a Segona B, i s’enfrontava al president Delfí Geli i a Javi García.

«Jo no veia el Girona i, de mica en mica, després de veure el partit davant el Barça (4-2) intento veure’l sempre. Va guanyar a Montjuïc d’una manera... Té un estil de joc, valentia i personalitat que enganxa. Crec que és l’equip que dona més a parlar al món», comentava l’exmigcampista del Mallorca B.