Míchel Sánchez: "El somni, la il·lusió i la motivació és estar a la Champions"

El tècnic del Girona no confirma el retorn d'Èric Garcia a la titularitat a Balaídos

Míchel Sánchez, entrenador del Girona FC

Míchel Sánchez, entrenador del Girona FC / Girona FC

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Passat el dol de la Copa del Rei, on el Girona va caure als quarts de final contra el Mallorca (3-2), perdent d'aquesta manera una oportunitat d'or per plantar-se, per primera vegada en la seva història, en les semifinals de la competició, torna la Lliga. Allà mana l'equip de Míchel, encara que sigui de manera provisional perquè té un partit més que el Madrid, el seu immediat perseguidor. Diumenge, a Balaídos (14 hores, Movistar LaLiga), els futbolistes blanc-i-vermells esperen mantenir el lideratge. El tècnic madrileny no confirma el retorn d'Èric Garcia, que permetria recuperar l'optimisme defensiu, debilitat amb les absències del lesionat David LópezJuanpe Ramírez, i l'adéu de Bernardo Espinosa. Continuen les baixes de Toni Villa, Joel RocaJastin.

ÈRIC GARCIA

"Veurem com està dissabte, per viatjar. La resta, continuen lesionats els que ja coneixem"

ESTAT D'ÀNIM

"Després de perdre en una competició on ja no podem fer res, és normal estar un parell de dies malament. Però ara estem preparant la Lliga i hem de posar tot el focus en el Celta. En la Lliga continuem bé, però necessitem guanyar per estar a dalt".

GESPA

"Si no està bé, no ho estarà pels dos. Aspas ja va fer un gest, en aquest sentit. Pot ser dolent per possibles lesions i el joc".

CALENDARI

"És un partit complicat, però no pels que vindran després, sinó perquè és el pròxim. El rival és molt bo i tenen futbolistes importants. Ho necessitem fer millor que l'altre dia".

CELTA

"Els dos equips hem fet canvis en el joc i en el ritme. Aquí vam dominar la pilota i vam generar la possessió, sense ocasions, però amb la sensació de tenir-ho controlat. Per diumenge espero un Celta diferent".

VIRTUTS LOCALS

"En el tema tàctic, és molt bo, Rafa Benítez planteja molt bé els partits. Té davanters de primeríssim nivell. Larsen és molt top i tothom coneix Aspas. Hi ha Douvikas o jugadors per fora, amb bon u contra u. Són més verticals que altres anys, però Larsen és capaç d'agafar la pilota i guanyar profunditat. En aquest sentit, serà complicat. Aspas provoca que el rival no sàpiga on està, perquè es posiciona molt bé entre línies. I té darrera passada, és a prop de l'àrea, dona continuïtat al joc... No estan bé a la Lliga, però espero un partit molt complicat".

GESTIONAR LA DERROTA

"Sempre he dit que el més important és el rendiment. L'altre dia vam fer mitja hora molt dolenta, de veritat, perquè vam ser un equip tou. Ja està, no hi ha més. Guanyar o perdre és part del joc, però per mi no és el més rellevant. Sí que ho és la manera de fer les coses. Jo sempre observo el rendiment. Crec que el club té la suficient humilitat per saber que podem perdre contra qualsevol. Però també podem guanyar, esclar".

NÚMEROS

"Parla bé de l'equip que es destaquin les derrotes, perquè no en patim. Les dades estan allà, però hem de millorar en algunes coses. Hem de fer un reset amb el que fem bé i continuar de la mateixa manera. Els contraris ja saben que som un equip que busca la porteria rival i que, moltes vegades, al darrere hi ha molt espai. I necessitem tenir en compte aquestes coses perquè queden disset partits i ara compten amb nosaltres. Cada cop serà més difícil perquè coneixen com juguem".

ASPIRACIONS DEFINITIVES

"Els últims deu partits sabrem quina és la nostra classificació i el nostre objectiu. No sé si d'aquí a quatre partits podrem dir per què lluitarem, perquè quedarà molt. El que espero és tenir una visió millor de la nostra situació amb dos terços de temporada fets, perquè això sí que ho marca".

PRESSIÓ

"Cadascú té la seva pressió, nosaltres tenim l'obligació de fer un gran partit i que el rendiment sigui molt alt. El Celta està en una posició més baixa de la que esperava, estic convençut, però ha fet molt bons partits. Ha perdut els dos darrers a casa, és veritat, però al davant hi havia la Reial Societat. Hem aconseguit el primer objectiu del curs, però volem molt més i no quedar-nos amb cinquanta-dos punts. El nostre repte ara, és entrar a Europa. I el somni, la il·lusió i la motivació és estar a la Champions".