El Girona sotmet el Celta (0-1)

Un gol de Portu i les aturades de Gazzaniga donen la victòria al Girona a Balaídos

Couto i Portu, celebrant el 0-1

Couto i Portu, celebrant el 0-1 / LALIGA

Marc Brugués

Marc Brugués

Tot continua igual. Amb el calendari més esponjat sense partits de Copa, però líders i amb les opcions europees intactes a la Lliga. Perquè aquest Girona és un equip fiable i que, quan està al cent per cent, gairebé imbatible. Va tornar a quedar clar a Vigo, on un gol de Portu va servir per donar els tres punts i mantenir líder l'equip. La diana del davanter murcià va estar acompanyada d'un altre factor decisiu ahir: la figura d'un immens Gazzaniga que va aturar-ho tot i va acabar desesperant la parròquia local, encesa contra Rafa Benítez. No va ser el millor partit de la temporada. Lluny dels recitals que ha ofert l'equip sovint, el Girona va saber guanyar un partit perillós. En va fer prou amb una bona mitja hora de joc i saber gestionar la resta de partit. La resta va ser cosa de Gazzaniga. Amb els tres punts al sarró, i des de dalt de tot, de moment, de la classificació, l'equip està preparat per fer el Tourmalet amb els duels contra Reial Societat, Reial Madrid i Athletic Club. Venen revolts, benvinguts revolts. 

Amb el calendari esponjat després de l'eliminació, dolorosa, a la Copa del Rei dimecres passat a Palma, el Girona tenia el repte de tornar a oferir la millor versió a Vigo per mantenir el frec-a-frec amb el Madrid al capdavant de la classificació i, sobretot, recuperar sensacions. Sense Èric Garcia, l'aposta de Míchel a l'eix de la defensa va ser diferent. Arnau va ser l'escollit per jugar al costat de Blind, amb Couto a la dreta. Al mig del camp, amb Iván Martín suplent amb problemes físics, Yangel Herrera feia parella amb Aleix Garcia i Portu va ser l'escollit per jugar a la mitjapunta rere Dovbyk. Al davant un Celta també eliminat de la Copa i amb Rafa Benítez molt qüestionat des de feia setmanes. Ben diferent de dimecres va entrar el Girona al partit. Ajudats per un Celta tímid que cedia la pilota sense cap mania des del xiulet inicial, els de Míchel van començar fent el seu joc habitual amb una facilitat sorprenent sense que el Celta l'ensumés. Guaita va aguantar els gallecs amb dues grans aturades a cops de cap de Dovbyk, però no hi va poder fer res per evitar que Portu rebés de Miguel Gutiérrez i entrés fins a la cuina per avançar els gironins.

El gol de Portu arribava pocs segons després que Gazzaniga hagués salvat l'1-0 en un xut de Mingueza arran de pal. Una aturada decisiva. Amb el marcador a favor, el Girona feia el que podia amb el Celta i hauria pogut ampliar avantatge en dues arribades de Portu i Tsygankov. No podia ser tan fàcil.

Aquesta complaença de veure's tan superiors al Celta va fer abaixar un xic la concentració dels gironins. I quan això passa, les forces s'igualen. El Celta reaccionaria, però toparia amb la figura de Gazzaniga. El porter, amb la col·laboració del travesser, va salvar un cop de cap de Larsen i després, com va poder, una arribada de Doubikas. El Girona havia abaixat el pistó i convidava el Celta a entrar al partit. Així Arnau regalaria una pilota a Douvikas que, sol davant Gazzaniga, va veure com el porter gironí tornava a evitar l'empat.

La represa va apaivagar un xic els ànims del Celta tot i un primer intent de De la Torre ben resolt per Gazzaniga, altre cop. El partit avançava sense que ni uns ni altres premessin l'accelerador. El Girona tenia el partit perillosament controlat, perquè l'avantatge era mínim i l'equip havia perdut frescor i idees en atac. Míchel va fer entrar Iván Martín en el lloc de Portu per mirar de donar un xic més de possessió. Ho va aconseguir. Malgrat els intents, més amb el cor que amb el cap del jove llanut Miguel Rodríguez i d'un impotent Aspas, no hi va haver res a fer. Entre Blind i Arnau, amb l'ajuda de la roca Herrera al mig del camp van fer que els punts volessin cap a Girona. El pa de cada dia.

Recupera el minut a minut:

En directo