La fiabilitat del líder s’ha de mantenir intacta a la Lliga

El Girona visita aquest migdia al Celta amb la baixa sensible d’Èric Garcia, que deixa orfe l’eix de la defensa amb només Blind com a central del primer equip disponible

Sense la Copa, els de Míchel centren tots els esforços en jugar a la Champions

Savinho disputa una pilota en el partit d'anada a Montilivi.

Savinho disputa una pilota en el partit d'anada a Montilivi. / MARC MARTÍ

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Quedar fora de la Copa del Rei amb una sorprenent derrota davant el Mallorca (3-2) va fer molt mal al conjunt gironí, que somiava en fer història a la competició del KO arribant a semifinals. Un cop eliminat, però, no hi ha temps per lamentacions i cal centrar tots els esforços en la Lliga. Per mantenir-se líder, el Girona té l’obligació de guanyar aquest migdia al Celta a Balaídos (14:00 hores/Movistar+), després de la remuntada del Reial Madrid ahir contra Las Palmas (1-2). Els de Míchel arriben a Vigo com a favorits, amb una victòria en el partit d’anada a Montilivi (1-0) i un abisme de separació a la classificació: els gironins sumen 52 punts, 35 més que els gallecs, que freguen el descens (17), en 21a jornades disputades. Caldrà mantenir la fiabilitat a la Lliga, on els blanc-i-vermells es mantenen invictes a domicili i només han encaixat una derrota com a local. Tot per fer realitat el somni més gran de jugar a la Champions.

Per intentar aconseguir-ho, Míchel tindrà un autèntic maldecap a l’eix de la defensa. Minvat per les baixes de Juanpe, que va forçar-se contra el Sevilla (5-1), i David López, el retorn d’Èric Garcia era la gran esperança del Girona. El central de Martorell s’ha estat entrenant amb el grup i ja va tenir opcions d’entrar davant el Mallorca a la Copa -al final va caure de la llista de convocats-, però l’entrenador va preferir esperar fins a última hora per confirmar si comptava amb ell o no. Finalment, Èric Garcia va quedar fora de la convocatòria per precaució.

Al lloc del defensa cedit pel Barça, s’hi posarà Antal. El jove, de 19 anys, completarà una setmana de somni amb el debut amb el primer equip i les primeres titularitats, tant a la Copa com a la Lliga. Si no, Míchel també podria decantar-se per situar Arnau de central. Sigui qui sigui, farà parella amb Blind, l’únic central disponible del primer equip. Les baixes a l’eix condicionaran la sortida de pilota de l’equip com ja es va veure dimecres passat.

En les altres posicions, tothom està disponible -només hi ha la baixa de llarga durada de Toni Villa. Amb Gazzaniga a la porteria; Yan Couto i Miguel als laterals; Aleix Garcia, Yangel Herrera i Iván Martín al mig del camp; Tsygankov i Savinho als extrems; i Dovbyk en punta d’atac.

El migcampista d’Ulldecona torna, després de complir un partit de sanció per l’expulsió a Almeria (0-0).

El Celta també s’ha oblidat de la Copa

El rival d’avui també ha dit adéu a la Copa als quarts de final. Com el Girona, el Celta també afronta el tercer partit en una setmana i ho fa amb extremes necessitats. El crèdit de Rafa Benítez va quedar tocat en l’eliminació de la competició del KO contra la Reial Societat (1-2) i el tècnic se la pot jugar seriosament amb els gironins, malgrat que el club hauria de fer esforços per assumir la indemnització. L’afició de Balaídos li fa el buit.

El conjunt gallec es troba en una situació incòmoda a la taula, amb només dos punts de marge respecte al descens que marca el Cadis.

El Celta ha recuperat Cervi, però Rafa Benítez ja va avisar que no sortirà d’inici. També torna Iván Villar, després de complir la sanció. El tècnic apostarà per l’onze habitual amb Guaita; Mingueza, Unai Núñez, Starfelt, Manu Sánchez; Carles Pérez, Tàpia, Beltrán o Dotor, Lucca De la Torre; Aspas i Larsen.

Subscriu-te per seguir llegint