El Girona té quatre jugadors amenaçats de sanció pel Bernabéu

Els de Míchel rebran dissabte la Reial Societat amb el perill que si Couto, Arnau, Blind i Yangel Herrera veuen una targeta groga no podran jugar la setmana entrant a Chamartín per sanció

Blind controla una pilota en el matx contra el Mallorca a Montilivi

Blind controla una pilota en el matx contra el Mallorca a Montilivi / Aniol Resclosa

Marc Brugués

Marc Brugués

La victòria a Vigo de diumenge passat (0-1) combinada amb les ensopegades de l’Athletic Club a Cadis (0-0), el Barça amb el Vila-real (3-5) i la Reial Societat contra el Rayo (0-0) van eixamplar una mica més el coixí del Girona respecte als seus perseguidors en la lluita per aconseguir un bitllet per a la Champions League. Aquest és el gran objectiu d’un Girona que es planta al febrer, sense la Copa, però en un gran estat de forma, joc i confiança per encarar un calendari esfereïdor. Les opcions d’entrar a la màxima competició europea, i qui sap si de lluitar pel títol, es poden començar a definir en tres jornades en què els de Míchel rebran la Reial Societat dissabte a Montilivi (21:00) i, després, visitaran consecutivament el Reial Madrid i l’Athletic Club. Tres duels directes contra, ara mateix, el sisè, segon i el cinquè i que serviran per mesurar les forces de l’equip. Si el Girona en surt viu, potser serà hora de treure’s les caretes i començar a parlar seriosament de la Champions, o de la Lliga. Si no, doncs, tocarà continuar pedalant perquè el coixí serà encara prou important per renunciar a res. Míchel segur que «només» pensa en el duel de dissabte contra la Reial tot i que és conscient que aquest partit davant els bascos pot condicionar el següent i, el següent és al Santiago Bernabéu. I és que el tècnic té quatre jugadors, ara mateix, titulars amenaçats de suspensió que, si veuen una targeta groga dissabte, no podran jugar al camp del Madrid. Es tracta de Yan Couto, Arnau Martínez i Daley Blind -tres dels quatre defenses titulars de l’últim partit a Balaídos contra el Celta, i de Yangel Herrera.

Arnau Martínez va ser titular a Vigo a un nivell notable

Arnau Martínez va ser titular a Vigo a un nivell notable / Aniol Resclosa

Hauran d’anar molt amb compte doncs els tres defensors blanc-i-vermells dissabte. Una targeta per a Couto, Arnau o Blind penalitzaria encara més una línia defensiva martiritzada per les lesions. Cal tenir en compte que ni Juanpe ni David López estaran a punt per jugar, en principi, encara contra el Madrid i per tant, qualsevol baixa més hauria de ser suplerta pel jove del filial Antal Yaakobishvili. L’hongarès ha participat fins ara a la Lliga contra el Sevilla i a la Copa amb el Rayo Vallecano a Montilivi i va ser titular en l’eliminatòria perduda a Palma contra el Mallorca (3-2). En aquest sentit, el club esgota les darreres hores de mercat -es tanca dijous a mitjanit- per trobar una peça que reforci la rereguarda i permeti Míchel estar més tranquil davant de qualsevol urgència. Això sí, caldrà veure, primer si arriba i, després si està prou preparat per jugar partits de tanta transcendència com els que vénen. Menys carències hi ha al mig del camp en el cas que fos Herrera qui veiés la targeta groga. El veneçolà, importantíssim per a l’equip, s’ha perdut força setmanes de competició per lesió, però Michel ha suplert la seva baixa endarrerint de posició Iván Martín i fent confiança a Pablo Torre i Portu. 

Couto, en acció amb Pedrosa (Sevilla)

Couto, en acció amb Pedrosa (Sevilla) / Marc Brugués / Marc Martí

Les temporades són llargues i sempre hi ha lesions i sancions. En aquest sentit, mentre s’està a l’expectativa que puguin caure alguns dels amenaçats, el Girona ja ha vist com enguany David López rebia quatre partits de sanció arran de les paraules que va pronunciar contra Ortiz Arias durant la mitja part del matx contra l’Almeria. De moment, David López -que ja ha complert la sanció-, Aleix Garcia, expulsat a Almeria, i Cristhian Stuani, que ha complert cicle de cinc targetes, són els únics jugadors sancionats fins ara de la plantilla. Això sí, són uns quants els jugadors blanc-i-vermells que tenen tres targetes i que són a dues de complir sanció. Són Miguel Gutiérrez, Juanpe Ramírez, David López, Iván Martín i Savinho. 

Yangel Herrera, en acció durant el Girona-Getafe

Yangel Herrera, en acció durant el Girona-Getafe / Aniol Resclosa

Camavinga i Tchouaméni

Mentrestant, el Reial Madrid també té dos jugadors (Tchouaméni i Camavinga) advertits de suspensió i que si veuen targeta diumenge contra l’Atlètic de Madrid , es perdrien el partit davant el Girona de la jornada següent. Això sempre que no siguin amonestats demà contra el Getafe. Amb quatre grogues hi ha Tchouaméni i Camavinga, mentre que Mendy en té tres. Sigui com sigui, la profunditat de banqueta.