El Girona tanca el mercat d’hivern sense fer cap incorporació

Les negociacions per "millorar" la plantilla amb un central i un pivot no fructifiquen i Míchel es queda sense reforços

Els adéus de Bernardo i Kebé, únics moviments d'aquest mercat

Quique Cárcel, màxim responsable esportiu del Girona

Quique Cárcel, màxim responsable esportiu del Girona / Aniol Resclosa

Marc Brugués

Marc Brugués

Que si un central jove i de projecció que pugui servir al club de cares al futur, que si un pivot més de contenció per donar un respir a Aleix Garciai companyia, que si Oriol Romeu pot tornar... Malgrat que el Girona tenia la intenció de reforçar-se aquest gener per eixamplar el fons d’armari de la plantilla i encarar amb garanties el que resta de temporada, al final, res de res. El Girona ha tancat el mercat d’hivern sense cap cara nova i amb les úniques novetats de les sortides de Bernardo Espinosa a l’Atlético Nacional i d’Ibrahima Kébé al Mirandés. «No fitxarem per fitxar. No volem pedaços», havia repetit Míchel uns quants cops les darreres setmanes preguntat sobre si calia reforçar l’equip. El tècnic mantenia sempre el discurs que amb la gran plantilla que tenia en feia prou per a la segona volta. Tot i això, veient com els objectius del club s’ampliaven i com les lesions feien acte de presència, havia obert clarament una porta a fitxar. Finalment, les negociacions per intentar dur un central i un pivot no van fructificar i Míchel es queda amb el que té. A l’espera de poder disposar dÈric Garcia, David López i Juanpe, les recuperacions d’Artero i Borja García, que ja han entrat a les últimes convocatòries i de Jastin Garcia, Toni Villa i Joel Roca, a qui encara els falta, seran les úniques novetats per al segon tram de campionat en què l’equip es juga les aspiracions europees. La plantilla queda amb tres fitxes lliures (2, 6 i 12), més l’ajuda dels joves. 

La gran trajectòria a la Lliga i veure que l’equip s’ha anat sobreposant a les baixes, pot fer pensar que potser no apuntalar la plantilla amb cap peça més. Així ho ha manifestat Míchel més d’una vegada. Tanmateix, són moltes les jornades que resten encara a davant i ja s’ha vist que si s’ajunten unes quantes baixes en la mateixa posició, com va passar a la Copa contra el Mallorca a l’eix de la defensa, es pot notar. Val a dir també que la derrota a Palma va ser l’única vegada que l’equip es va ressentir de les absències. La resta de baixes, per sanció o per lesió, han estat suplertes a la perfecció per altres jugadors. En aquest sentit, el jove Antal es queda definitivament com el cinquè central de la plantilla. I és veient com ahir el club traspassava Èric Monjonell a l’Eivissa, de Primera RFEF. El defensa, que ha estat convocat un parell de cops amb el primer equip, tanca doncs la seva etapa al club després de tornar a l’estiu del Lommel belga.  

El Girona s’ha mogut i ho ha intentat però no hi ha hagut manera de trobar les peces desitjades. Fran Beltrán (Celta) agradava i molt, però no ha estat possible treure’l de Vigo. També s’han tocat, amb més o menys força, jugadors com Darder (Mallorca), Aleñá (Getafe) o Jordán (Sevilla) així com el nigerià Onyeka (Brentford). El retorn de Romeu, federativament, era impossible malgrat que tant Quique Cárcelcom Míchel hi estaven predisposats des de feia setmanes. Tampoc s'ha accelerat l'arribada del central danès, de 18 anys, Tobias Slotsager (Odense).