Geli: «Al nostre nivell, podem posar en dificultats el Madrid»

El president del Girona assegura que respecten els àrbitres i que se centren en "arribar en les millors condicions" al partit

Delfí Geli, durant una conferència de premsa a Montilivi

Delfí Geli, durant una conferència de premsa a Montilivi / Marc Martí Font

Christian Blasco

-Podem dir ja que el Girona és un candidat a guanyar LaLiga o almenys a lluitar-la?

Estem en una lluita que no esperàvem. Anem complint objectius. Aconseguim ràpidament la salvació, estem en la lluita per Europa, considero que estem prop d’aconseguir matemàticament ser equip d’Europa League… Cal intentar continuar lluitant per objectius millors si és possible.

-Què significa el partit al Bernabéu? 

Ha de significar una recompensa o un reconeixement al treball que han fet els jugadors. Arribar al Bernabéu lluitant per la primera plaça és un reconeixement a la trajectòria dels jugadors i el cos tècnic. Ens ha de servir per continuar creixent, per a ser capaços de continuar competint com estem fent ara i que en el futur siguem consistents i capaços de tenir més jornades com aquesta i, si pot ser, més temporades com aquesta.

-Veu el Girona preparat per assaltar el Bernabéu?

Si som capaços de tenir el nostre nivell de joc, el que estem tenint durant la temporada, si l’equip és capaç de trobar la posició en el camp, posarem en dificultats al rival. Això no treu la gran qualitat i els diferents jugadors que tenen, però que nosaltres també hem demostrat a LaLiga que hi tenim molt a dir en els partits.

-Entén el gol que li van anul·lar a Yangel Herrera l’altre dia davant la Reial Societat? 

No cal treure el futbol de la normalitat. Quan han passat quaranta segons d’una acció, han intervingut diversos jugadors de l’equip rival, jo diria que s’han iniciat dues o tres jugades més... És difícil d’entendre. Entenem que els àrbitres intenten fer tan bé com sigui possible la seva feina, però la clau de pròxims partits és que el Girona estigui bé i competeixi bé.

-El club veu injustes les targetes a Míchel i Blind?

Considerem que podien ser evitables. Al final, en la del míster, cal entendre el que es viu en moments importants del partit, el que ens estàvem jugant i a vegades cal tenir aquesta empatia amb tots els professionals que hi ha al terreny de joc. Tots dos, tant Míchel com Blind, es van dirigir educadament i sense faltar al respecte a l’àrbitre. Per això ens sorprèn.

-Tem que tota la crispació que s’està generant, fins i tot amb declaracions de Xavi Hernández i Laporta parlant de lliga adulterada, influeixi en un partit tan important com el de demà passat? 

Respectem tots els professionals que estaran involucrats en el partit. Segurament tindrem un gran àrbitre i el que ens preocupa a nosaltres és el nostre equip: arribar en les millors condicions tots, intentar recuperar a algun jugador que tenim en dubte (Dovbyk) i que puguem competir. Pel bé del futbol espanyol, que sigui un gran partit de futbol i que guanyi el millor.

-Savinho i el City. Els agradaria tenir-lo una altra temporada cedit?

Savinho està fent un gran any amb nosaltres. És un gran encert de la direcció esportiva que hi van veure un jugador amb molta projecció. Ell està encantat de ser a Girona, l’afecta molt poc tot el que se’n parla i és molt conscient que és jove, té molt a millorar i créixer i està gaudint amb aquest moment. Primer tenim 15 partits per davant molt importants i el que passi a partir d’estiu… Tot es treballarà en el moment que toqui...

-Si el club es classifica per a la Champions, hi hauria algun problema per pertànyer al City Group?

Entenem que no hi haurà cap problema. Qualsevol situació se solucionarà i l‘únic problema serà competir si ens classifiquem. Primer ens hi hem de classificar, és clar.

-Tindrà el Girona un Montilivi de Champions? 

Hi estem treballant, per al futur de l’entitat. Treballem en una ciutat esportiva a Vilablareix, que està una mica més avançada, i treballem per poder millorar el nostre estadi i tenir-ne un d’acord, no a la Champions, sinó a Primera Divisió. Un estadi que pugui acollir més espectadors i que la nostra gent pugui tenir totes les comoditats que potser ara no té.