Miquel Soler: "De cap manera és un partit més"

El garrotxí, exjugador del Madrid (1995-96), veu el duel d’avui «clau» per a un Girona a qui veu «candidat» al títol

Marcos Tébar i Xavi Julià, amb passat als dos clubs, consideren que el conjunt gironí hi té «més a guanyar que a perdre»

Marcos Tébar, perseguit per Verza i Aleix Vidal en un Girona-Almeria

Marcos Tébar, perseguit per Verza i Aleix Vidal en un Girona-Almeria / Marc Martí Font

Marc Brugués

Marc Brugués

És candidat al títol el Girona? Pot competir amb el Madrid de tu a tu fins a final de temporada? Hi té poc a perdre avui al Bernabéu? Aquestes són algunes de les preguntes que des de fa temps es fan els aficionats del Girona. Ho fan engrescats amb la trajectòria de l’equip, enxirinats veient com no afluixa però també conscients que, un dia o altre, es pot acabar la benzina i despertar-se de cop d’aquest somni. Qüestions que cada cop ocupen més espais als mitjans de comunicació i que Diari de Girona ha volgut consultar amb dos exjugadors del Girona i del Reial Madrid com Xavi Julià i Marcos Tébar i un gironí amb passat al club blanc, Miquel Soler. És precisament el garrotxí qui ho té més clar de tots. «És clar que el Girona és candidat al títol. Fa temps que diuen que ja afluixarà i no ho fa. Ja no és qüestió de sort, sinó de molta feina ben feta», diu Soler. L’ex del Madrid (1995-96) afegeix que el d’avui «no és un partit més». «És clau perquè s’enfronten al rival de davant i pot marcar la diferència a final de curs en les aspiracions pel títol», afegeix. El d’Hostalets d’en Bas subratlla que el Madrid té «la distracció de la Champions» i té clar que el Girona acabarà entre els quatre primers. 

Miquel Soler durant la seva etapa al Real Madrid (1995-96)

Miquel Soler durant la seva etapa al Real Madrid (1995-96) / Diari de girona

Mentrestant, el Carnaval impedirà Marcos Tébar ser avui al Bernabéu. L’excapità del Girona (2009-13), format al planter blanc amb qui va arribar a debutar amb el primer equip al 2009 amb Juande Ramos , tindrà «el cor dividit». Tot i això, està convençut que el Girona «competirà» com ho ha fet sempre aquest curs i que «hi té poc a perdre». En aquest sentit, Tébar recorda que el Madrid sap que avui s’enfronta al «rival més perillós que té per la Lliga» i subratlla que per al Girona «l’empat els mantindria vius en la lluita pel títol». 

Xavi Julià va passar del Girona al planter del Madrid, amb qui va jugar un partit

Xavi Julià va passar del Girona al planter del Madrid, amb qui va jugar un partit / Diari de Girona

Per la seva banda, l’exjugador (1977-80) i exdirector esportiu (2010-11) del Girona, Xavi Julià, és més caut. Julià considera que el Girona ha d’encarar el partit «sense pressió» i sense cap connotació de final per res. «El partit és important perquè és al Bernabéu i contra el Madrid, però ni és de vida o mort ni hi ha cap pressió afegida. El Girona pot guanyar i no quedar campió de Lliga i perdre i acabar guanyant el títol», reflexiona. L’exdavanter, resident des de fa temps a Múrcia assegura que el Girona s’ha convertit en l’equip «de moda» i que «entusiasma» el públic en general per la seva manera de jugar.