El Girona encadena dos partits sense marcar un any després

L’equip no es quedava zero dues jornades consecutives des del gener del curs passat a Vila-real (1-0) i contra el Barça (0-1)

Amb Míchel és tot just el tercer cop que passa en dues temporades i mitja

Valverde i Carvajal tapen l'intent de xut de Dovbyk dissabte passat

Valverde i Carvajal tapen l'intent de xut de Dovbyk dissabte passat / Efe/Kiko Huesca

Marc Brugués

Una centrada-xut de Miguel Gutiérrez que Lunin va desviar sense esperrucar-se i una rematada als núvols de Couto, tot a la segona part, van ser alguns dels intents, si és que es pot considerar així, de fer gol del Girona dissabte passat en la visita al Santiago Bernabéu (4-0). L’estadística assenyala que els de Míchel només van xutar cinc cops a porteria durant tot el partit. L’encarregat d’anotar els registres ofensius blanc-i-vermells va tenir poca feina i potser va ser fins i tot generós. En aquest sentit, a porteria i amb perill de gol real, no n’hi va haver cap. Així ho reflecteix l’estadística. És a dir, el Girona va ser absolutament inofensiu per a un Madrid que en va abusar i encara hauria pogut fer més destrossa. Sense ullal per les bandes, amb Savinho i Tsygankov apagadíssims, ni nervi pel mig amb Portu desactivat, amb Dovbyk que no sabia on era i Couto fent la guerra pel seu compte, l’equip màxim golejador de Primera Divisió no va comparèixer a Chamartín. Tant és així que amb els quatre gols, el Reial Madrid ja ha igualat el Girona com l’equip que més gols ha fet a la Lliga amb cinquanta-dos. A més a més, el Barça s’acosta un xic perquè ja n’ha fet cinquanta.

El Madrid va deixar a zero els gironins, que tampoc van poder marcar cap gol a la Reial Societat. Bé, en aquest cas, sí que en van fer un (Yangel Herrera) però el VAR va indicar que no pugés al marcador. Sigui com sigui, el resultat final contra el conjunt basc va ser de 0-0 i per tant, després del 4-0 al Santiago Bernabéu, el Girona encadena dues jornades sense marcar (180 minuts més 70 a Vigo després del 0-1 de Portu). Un fet inèdit aquesta temporada, acostumats com estan els aficionats blanc-i-vermells a les alegries i a aixecar-se constantment per celebrar gols. La realitat és que el Girona suma cent vuitanta minuts sense fer gol, un registre que feia un any que no es veia. Per trobar la darrera vegada que el Girona es va quedar dos partits sense veure porteria va ser ara fa un xic més d’un any quan l’equip va perdre de manera consecutiva al camp del Vila-real (1-0) i a l’estadi de Montilivi contra el Barça (0-1).

A Segona, només un cop

La capacitat ofensiva del Girona de Míchel és tan elevada que fa que trobar una seqüència més llarga de dos partits sense marcar sigui impossible. És a dir, mai des que el madrileny n’és entrenador, l’equip s’ha estat tres partits consecutius sense fer gol. Encara més, a part de la ratxa actual i de la de la temporada passada, només una vegada més el Girona de Míchel es va quedar sense marcar durant cent vuitanta minuts. Va ser en la temporada de l’ascens coincidint amb la darrera jornada de Lliga al Plantío contra el Burgos (0-0) i en el partit d’anada de les semifinals del play-off d’ascens a Montilivi contra l’Eibar (0-1).

Retorn a la feina

Mentrestant, la plantilla torna avui a la feina per començar a preparar el partit de dilluns vinent a Bilbao contra l’Athletic Club. Els jugadors han gaudit de dos dies de descans per carregar piles i fer net de la derrota a Madrid (4-0). Míchel recuperarà Daley Blind i Yangel Herrera, però perdrà Couto, sancionat. David López encara no estarà recuperat de la lesió.