Arnau serà el següent a renovar

El maresmenc ampliarà i millorarà el seu contracte amb el Girona, que li baixarà la clàusula de vint a quinze milions

Arnau guanya la partida a De Tomás i Nteka en el partit de Copa contra el Rayo

Arnau guanya la partida a De Tomás i Nteka en el partit de Copa contra el Rayo / David Borrat/Efe

Llevat de la darrera temporada, als últims cursos al Girona, Quique Cárcel no ha pogut prendre gaires decisions ni començar a perfilar la plantilla fins ben bé a final de curs. La incertesa de saber a quina categoria es jugaria feia que el director esportiu tingués un pla A i un pla B amb moltes operacions obertes pendents d’executar o no, depenent de la categoria on es jugués. Ara això ha canviat. Ja ho va fer l’any passat i enguany, Cárcel també pot treballar amb la tranquil·litat de saber-se una temporada més a Primera i, a més a més, amb l’atractiu que l’equip, molt probablement jugarà competició europea. En aquest sentit, el Girona fa dies que ha posat fil a l’agulla i després de renovar David López fins al 2026 i Gazzaniga fins al 2027, el següent de passar per les oficines a signar hauria de ser Arnau Martínez. Segons la Cadena SER, el defensa maresmenc ha acceptat la proposta de renovació i veurà ampliat i millorat el contracte, que acabava el 2025. L’acord permet al Girona lligar el jugador i evitar que a partir del desembre pugui signar lliure per qualsevol altre equip. Això sí, el peatge és que la clàusula de rescissió del defensa es reduirà cinc milions i passarà dels vint als quinze milions d’euros. 

L’estiu passat va ser força mogut per a Arnau Martínez. A banda d’acabar la temporada entrat el juliol perquè va disputar lEurocopa sub21, la gran estrena a Primera (33 partits, 3 gols i 4 assistències) va cridar l’atenció de clubs importants. Tant és així, a Montilivi hi van arribar ofertes. Unes quantes. De l’Atlètic de Madrid, la més important i que comptava amb variables interessants, i també d’equips alemanys. Cap però, s’acostava als vint milions de la clàusula ni tampoc al mínim que demanava el club per deixar-lo sortir. Tot plegat va fer que Arnau tingués un estiu entretingut i més veient com el contracte, renovat al gener del 2022, havia quedat desfasat per Primera Divisió. 

Les negociacions per ampliar i actualitzar el contracte d’Arnau fa temps que van començar. Semblava que no hi hauria d’haver problemes, però la pèrdua de la titularitat aquesta temporada ha alentit el procés. Tot i això, el club sempre ha considerat Arnau, per potencial, un jugador clau en el creixement del projecte i mai ha perdut la fe. Finalment, sembla que l’acord és una realitat i Arnau continuarà a Montilivi, on va aterrar l’estiu del 2018, amb quinze anys, procedent del cadet de l’Hospitalet. Amb anterioritat, també havia passat unes quantes temporades pel planter del FC Barcelona. Des de llavors, ha anat cremant etapes a una velocitat de rècord -va debutar amb disset anys- fins a consolidar-se com un dels jugadors més importants del primer equip, amb qui ja ha disputat 116 partits (6 gols) amb tan sols 20 anys. 

Després de Gazzaniga i David López i a punt de tancar Arnau, el Girona continua treballant per apuntalar les bases de la plantilla de la temporada que ve. Jugadors com Iván Martín o Daley Blind, fitxats l’estiu passat també podrien veure actualitzats els seus contractes.