OPINIÓ

Massa errors per a un equip que no es rendeix mai

Les millors imatges de l'Athletic - Girona

Les millors imatges de l'Athletic - Girona / EFE

Jordi Roura

Jordi Roura

El Girona no es rendeix mai i ahir, a San Mamés, ho va tornar a demostrar. Però amb això no n’hi ha prou, arribats a aquest grau d’exigència, quan hem canviat la paraula permanència per Europa i l’equip i la ciutat s’han convençut per somiar en gran. Massa errors individuals, de concentració, van penalitzar l’equip de Míchel, per molt que el madrileny, al final del partit, tirés aigua al vi en les declaracions a DAZN assegurant que les badades no eren individuals, si no de tot l’equip. Primer va fallar Aleix en el 1-0, després Miguel en el 2-1, i més tard Juanpe, i de nou Miguel, en el tercer. I una mica més tard, fins i tot, Èric Garcia, que això sí, es va redimir fent el 3-2 que donava vida als gironins. I quina vida. Perquè si no hagués sigut pel cap de Vivian sobre la ratlla de gol, al bon remat de Solís en l’afegit, estaríem celebrant un punt de Champions en un partit on s’havien posat massa fàcils les coses al rival.

El tram de partits que havia de calibrar les opcions reals del Girona de lluitar pel títol (Reial Societat, Madrid i Athletic) s’ha resolt amb un 1/9 insuficient, cosa que no vol dir que això sigui injustificable. Simplement és el que ha passat. Ara potser toca deixar de fer números i tornar a concentrar-se sobre la gespa. Falten tretze jornades pel final de la lliga i el Girona, amb 7 punts més que l’Athletic, tot i tenir perdut l’average, surt amb avantatge pel que sembla l’objectiu real a partir d’ara: assegurar el lloc a Europa pel curs que ve si pot ser a la Champions.

Ernesto Valverde, que va patir de valent durant els 90 minuts tot i no tenir el Girona la seva millor nit, va assegurar al final del partit que els de Míchel jugaran la màxima competició. Dilluns contra el Rayo és la primera oportunitat per donar-li la raó recuperant la versió més fiable.

Subscriu-te per seguir llegint

TEMES