Montilivi mai no falla: és el cinquè camp més ple de Primera

En els 12 partits jugats a l’estadi aquest curs la xifra d’espectadors s’enfila als 153.582

L’afició del Girona, omplint Montilivi contra la Reial Societat.

L’afició del Girona, omplint Montilivi contra la Reial Societat. / ANIOL RESCLOSA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Els números a la graderia del Girona són tan espectaculars com els de la gespa. Immers en un curs fantàstic que no oblidarà mai, Montilivi és el cinquè camp més ple de Primera, amb una ocupació del 87,5%. En els dotze partits jugats fins ara, per l'estadi, que té una capacitat de 14.624 espectadors, hi han passat 153.582 persones, a una mitjana de 12.799 espectadors. La febrada que hi ha per l'equip de Míchel, segon a la classificació, és una passada.

L'afició, que no es vol perdre cap segon del qual fan SavinhoDovbykMiguel i companyia, no falla mai. Contra el Rayo Vallecano, un dilluns laborable a les nou del vespre, tampoc no queden entrades. Així ho va anunciar el club poques hores després de la segona desfeta consecutiva a la Lliga, patida a San Mamés. Immillorable la resposta dels gironins i gironines, que d'aquesta manera agraeixen tota la felicitat que aquest irrepetible equip els està donant.

Tan sols quatre estadis milloren el seu rendiment. Parlem del Nuevo Los Cármenes, del Granada (90,5%); Mestalla, del València (88,9%); el Santiago Bernabéu, del Madrid (87,9%); i Vallecas, de l'esmentat Rayo (87,7%). És a dir que Montilivi està per damunt de temples com San Mamés, el Benito Villamarín o el Ramón Sánchez-Pizjuán. També, de l'Olímpic Lluís Companys (82,9%) i el Civitas Metropolitano (81,1%). Son Moix tanca aquesta particular llista, amb un 65,9%.

Dades d'ocupació als estadis de Primera

Dades d'ocupació als estadis de Primera / TRANSFERMARKT

Sostre històric d'assistència

L'ampliació feta al gol sud a l'estiu, amb la instal·lació d'una grada supletòria, va provocar que s'hagi establert un sostre d'assistència a Montilivi. Això va ser el dia de la visita del Reial Madrid, quan 14.184 espectadors van acompanyar l'equip blanc-i-vermell a la recerca d'una fita esportiva que no va arribar a bon port. La gesta va tenir lloc a la graderia, aquell dia.

Sembla mentida la transformació experimentada pel club en les darreres dues dècades, en què s'ha passat de jugar nombroses ocasions amb tan sols un grapat de centenars d'espectadors, a la gentada que s'apropa actualment a viure l'experiència de la Primera Divisió. I per molts anys.

Deu ser per aquest motiu que l'equip de Míchel és tan fiable, al costat dels seus. Tan sols ha patit una derrota en tot el curs, el dia del rècord contra el Madrid (0-3), i ha cedit un parell d'empats, amb l'Athletic i la Reial Societat. Res més.

La resta, victòria rere victòria, fins a un total de nou. Getafe, Las Palmas, Mallorca, Almeria, Celta, València, Alabès, Atlètic de Madrid i Sevilla. Partits amb molts gols, alternatives, festivals de bon joc i molta alegria a la graderia, que s'ho ha passat pipa tot el curs. No es podrà queixar mai, de tot plegat, acabi com acabi la temporada.

Però no tot és gaudir, a la vida. I ara que l'equip viu el moment més inestable del curs pel que fa a rendiment, l'afició sap que si ha tingut la sort de ser-hi en les victòries, només faltaria que no hi fos quan els resultats no són tan bons. El Girona lluita per un lloc a la Champions de l'any vinent. L'afició somia en sentir l'himne a Montilivi. Seria una experiència indescriptible.

Setè «sold out» a l'estadi en el Girona-Rayo Vallecano de dilluns

La visita del Rayo dilluns significarà el setè «sold out» de la temporada a l'estadi de Montilivi. Tot va començar l'esmentat dissabte 30 de setembre, en el partit contra els d'Ancelotti. Però després n'han arribat cinc més; tres d'ells (quatre, i seguits, comptant el de dilluns) aquest 2024. El dilluns 27 de novembre l'empat contra l'Athletic va ser el segon partit sense entrades del curs, i Montilivi va acollir 13.123 espectadors. El dissabte d'aquella setmana, contra el València, va ser el tercer, amb 13.343 espectadors. I anem cap al nou any, amb la visita de l'Atlètic de Madrid i aquell apoteòsic 4-3 amb gol d'Iván Martín al descompte. Un dimecres 3 de gener i 13.804 persones a l'estadi. Amb el Sevilla, el diumenge 21, 13.092 espectadors i un 5-1 a la butxaca. I el darrer, el dissabte 3 de febrer contra la Reial Societat, amb 13.755 espectadors. Fa goig, la veritat.

Subscriu-te per seguir llegint