Una de les exposicions del 'Girona, Temps de Flors' situada al passeig Arqueològic de Girona ha estat objecte d'un acte vandàlic. Uns vàndals van cremar la nit de divendres a dissabte l'exposició feta per un grup de nens d'entre 10 i 14 anys d'altes capacitats intel·lectuals i superdotats. Aquest dissabte passat al matí, els responsables de la instal·lació es van trobar amb centenars de fils de llana cremats amb un encenedor que els vàndals van abandonar en el lloc dels fets. Els responsables han destacat que refaran part de les destrosses que van causar els brètols.

Aquest passat dissabte, els creadors d'una de les exposicions del 'Girona, Temps de Flors' van emportar-se una desagradable sorpresa. Després de quatre mesos de treball, els nens, els membres de la Fundació d'Ajuda a Nens i Joves d'Altes Capacitat (FANJAC-Girona) i un grup d'arquitectes, van trobar que el seu disseny havia estat objecte d'un acte vandàlic. L'obra estava composada per nou panells creats amb fils de llana entrecreuats de diversos colors. Segons la promotora de l'exposició, Susanna Cros, els nens i els arquitectes que supervisaven la feina van abandonar la seva instal·lació pels voltants de les deu de la matinada del divendres i tenien pensat acabar l'obra el dissabte al matí.

No obstant això, unes hores abans d'inaugurar la exposició, els responsables es van adonar que alguns vàndals havien cremat centenars de fils de llana amb un encenedor. "Sap molt greu per l'esforç que tot l'equip havia posat en la creació", ha detallat la promotora de l'exposició. Segons Cros, els nens estaven molt indignats i no entenien perquè havien trencat la seva obra. De moment, els responsables no han presentat cap denúncia davant dels Mossos d'Esquadra tot i que no descarten fer-ho aquest dilluns.

Cros ha explicat que tornaran a refer un dels dos panells de llana trencats. "Només arreglarem una part d'allò que els brètols han trencat perquè l'altra part destrossada no crida tant l'atenció", ha detallat Cros.

Segons la promotora, l'obra ja havia patit algun desperfecte durant la nit de dijous a divendres. La obra continua visible en aquesta localització de l'exposició. L'obra ha estat el resultat d'un taller que van organitzar la Membres de la Fundació d'Ajuda a Nens i Joves d'Altes Capacitats (FANJAC-Girona) i un grup d'arquitectes amb nens procedents de diverses escoles de Girona. El taller pretenia fomentar la creativitat en l'àmbit artístic i, al mateix temps, es proposava que nens i joves desenvolupessin un projecte des del principi fins al final i treballessin en equip.