L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha vinculat els registres que la Guàrdia Civil està fent aquest dimarts al referèndum de l'1 d'octubre. "He de confessar que tots estàvem esperant a veure quin dia entrarien a l'Ajuntament de Girona i ha estat avui", ha criticat Madrenas.

L'alcaldessa ha detallat que un tinent de la Guàrdia Civil, que ha anat de paisà a l'ajuntament, ha requerit documentació relacionada amb l'empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter (Agissa) però que bona part d'aquesta informació "ja la tenen" perquè el jutjat l'havia demanat a l'ajuntament. "No entenem massa aquest xou", ha lamentat Madrenas que creu que l'Operació Aquàrium s'hauria de rebatejar i anomenar-se ara "operació urnes".

En declaracions als mitjans, ha recordat aquest dimarts que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va ser qui va encarregar les auditories municipals sobre l'aigua quan era alcalde de la ciutat.

Madrenas també ha explicat que la informació que busca la Guàrdia Civil és de 1992, en al·lusió implicita a l'època en què governava l'Ajuntament el socialista Joaquim Nadal, encara que no ha acusat a cap executiu municipal.