nès Rigau és la guanyadora del Premi Tres de Març de Salt d'aquest any 2020. Rigau fa més de 25 anys que exerceix com a jutgessa de pau substituta de la vila i col·labora habitualment en l'activitat social i cultural del municipi en actes referents com Les Veus de Salt. L'acte d'entrega del guardó es durà a terme el dimarts 3 de març a partir de les vuit del vespre al Teatre del municipi.

Rigau va néixer a Salt l'any 1941 a l'actual plaça de les Llúdrigues i va ser una de les fundadores i membre de l'agrupació teatral ESTIL. L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, destaca la seva vinculació amb la vila recordant que "la Inés va passar deu anys vivint fora de Salt, a països com Portugal, Angola i Uruguai però sempre s'hi ha sentit arrelada i sovint explica que com més gran es fa més li agraden les coses deSalt".Guardons de referència

Els Premis 3 de Març de Salt reconeixen persones i entitats que duen a terme la seva activitat a la vila i que s'hagin distingit per la seva activitat o les seves iniciatives relacionades amb la promoció de la vida cultural i cívica al municipi.

Enguany, com a novetat, cal destacar que segons les noves bases dels premis, el guardó s'atorgarà els anys parells a les persones individuals i els senars a les entitats. D'altra banda, per fomentar la participació s'han admès les candidatures presentades per persones físiques o jurídiques.

El jurat està presidit per l'alcalde i com a vocals té el regidor de Cultura, un representant de cada grup municipal i quatre representants més triats entre els guardonats amb el premi els darrers deu anys, a més dels fills predilectes de la vila.

Els guanyadors de l'edició del darrer any van ser la docent i activista Montserrat Manén i el Salt Gimnàstic Club.