L'Ajuntament de Salt (Gironès) ja té a punt els camions de recollida d'escombraries d'una nova empresa per tal que prestin els serveis mínims. L'alcalde, Jordi Viñas, ha advertit que si FCC Medio Ambiente no incrementa el personal actual per complir amb el que està establert, requerirà a la nova empresa que actuï aquest mateix dissabte. Viñas recorda que tenen els informes de Treball que deixen clar que no s'estan complint els serveis mínims i assenyala que estan "farts" d'aquesta situació. El batlle no ha revelat el nom de la companyia que han contractat i ha explicat que tenen el compromís per part d'FCC que incrementaran els camions i el personal per començar a netejar els carrers de la ciutat.

Viñas ha assegurat que estudiaran una rebaixa de l'impost d'escombraries un cop acabi la vaga.

"Els saltencs hem dit prou", així de clar s'ha expressat l'alcalde de Salt, Jordi Viñas, en relació a l'incompliment dels serveis mínims de recollida d'escombraries que han deixat la ciutat plena de brossa els darrers quinze dies. Després que la tercera i maratoniana reunió d'aquest divendres acabés sense acord entre treballadors i empresa, l'Ajuntament se n'ha cansat i ha decidit actuar. Si aquest dissabte l'empresa FCC Medio Ambiente no compleix amb els serveis mínims establerts pel Govern posant més mitjans i personal, el consistori donarà l'ordre a una nova empresa que han contractat perquè ho faci.

Viñas recorda que hi ha un informe de Treball que confirma que no s'estan complint els serveis mínims i això ha generat un "problema de salut pública". Amb tot, el batlle reconeix que l'empresa els ha expressat que ja tenen els camions preparats i augmentaran la flota i el personal per donar resposta al requeriment municipal.

Viñas ha revelat que ja estava previst que la nova empresa comencés a treballar aquest divendres, però com que s'estava fent la taula de mediació, van decidir esperar 24 hores més "per no entorpir" la negociació entre les dues parts.

De fet, l'alcalde s'ha mostrat especialment molest tant amb l'empresa com amb els treballadors per no haver arribat a un acord que permeti acabar amb la vaga. "No entenem perquè no s'està negociant. Si de veritat hi ha voluntat d'entendre's, que s'asseguin i en parlin l'estona que calgui fins a resoldre-ho", ressalta.

No està prevista una mediació

Viñas també ha carregat contra les fonts sindicals que asseguraven aquest divendres que esperaven reprendre les negociacions aquest dilluns. I és que, segons ha assegurat l'alcalde, no està prevista una reunió per arribar a un acord. "No ho dic jo, ho diu el Departament de Treball", ha reblat.

Amb tot, des de l'Ajuntament esperen que es torni ràpid a reunir la taula entre empreses i treballadors per tal que s'arribi a un acord definitiu. "Si de veritat hi ha un acostament com diuen, que tornin a parlar", ha argumentat.

Aquest divendres la darrera reunió va acabar sense acord malgrat les prop de catorze hores que van estar reunits treballadors i empresa.