El Festival Internacional del Circ Elefant d'Or de Girona escalfa motors a la carpa del Camp de Mart amb 20.000 de les 30.0000 entrades disponibles venudes, a dos dies de l'entrena. El certamen, que obrirà portes dijous, celebra la desena edició i ho fa, en paraules del seu director Genís Matabosch, amb un "miracle". I és que l'organització ha aconseguit que els 94 artistes de 13 països diferents hagin arribat a la ciutat –amb tot el material- i que no s'hagi detectat cap cas de coronavirus. Matabosch ha explicat també que enguany han tingut molts problemes amb els visats però que, tot i que la pandèmia no ho està posant fàcil, el circ "no s'atura".

El festival, de nou, combinarà els dos espectacles, el Blau i el Vermell, i culminarà amb la gala final.

Amb la carpa de 360 graus a punt, els artistes del festival del Circ comencen a escalfar motors per a la nova edició del certamen, que celebra el desè aniversari, que aixecarà el teló aquest dijous.

Per l'escenari, aquest dimarts al matí hi ha passat V.Dulich, de Rússia, amb un espectacle de cintes aèries, o s'hi han pogut veure els equilibris de l'equatorià, Jason de Palma, fill d'una llarga nissaga d'artistes del món del circ, que participa a la nova edició amb dues actuacions. També s'hi ha pogut veure els malabars amb l'espectacle 'Wave' de I.Ivantsov o la xarxa aèria del Duo Sukhorulov, a més de l'actuació de llit elàstic amb icaris 'Venice Carnival', de N.Grushin.

El desè aniversari

Són algunes de les 24 atraccions que es podran veure al llarg del festival de la mà de 94 artistes procedents de 13 països diferents. Entre ells, Rússia, Ucraïna, Equador o Mongòlia. El director del festival, Genís Matabosch, ha qualificat de "miracle" que tots hagin pogut arribar al certamen malgrat la situació actual i "les dificultats" que s'han trobat, especialment amb els visats.

Matabosch ha assegurat que la gent té ganes de circ i que, tot i que fa setmanes que les entrades estan a la venda, en els últims deu dies han detectat una "explosió" de compres, atiada pel descens de les dades de la pandèmia.

A dos dies de l'estrena, han venut 20.000 de les prop de 30.000 entrades disponibles i Matabosch augura una bona edició, a nivell d'afluència. El responsable del festival també ha destacat que, tot i les restriccions, el circ mai s'ha aturat i que el certamen es consolida, edició rere edició.

El festival, de nou, combinarà els dos espectacles, el Blau i el Vermell, en forma de semifinals i culminarà amb la gala final, l'Espectacle d'Or.