La nova Clínica Girona obrirà el 18 d'abril

El trasllat està previst durant la Setmana Santa

La Clínica Girona, aquesta tarda, amb els exteriors acabats.

La Clínica Girona, aquesta tarda, amb els exteriors acabats. / MARC MARTI FONT

Laura Teixidor

Laura Teixidor

El 18 d'abril la nova Clínica Girona, situada a l'entrada sud de la ciutat, ja serà totalment operativa. El canvi a la nova seu està previst pels dies de Setmana Santa, aprofitant que baixa l'activitat assistencial, i el matí del dia 18 es farà el trasllat dels malalts que hi hagi ingressats al centre hospitalari que es preveu que seran una vintena. Per tal d’oferir un canvi segur i còmode per als pacients, ja s’ha organitzat un dispositiu amb la col·laboració del transport sanitari i el personal de la mateixa clínica, segons explica el gerent de la clínica, Carles Espígol, a aquest diari, qui afegeix que el mateix dilluns ja s’atendran les urgències i els parts, mentre que l’endemà, 19 d'abril, s’habilitaran les consultes externes.

Durant aquest mes que queda, la Clínica Girona actual seguirà funcionant amb total normalitat. «Fins el mateix 17 d’abril seguirem fent intervencions i ingressant tots aquells pacients que ho necessitin», afirma. 

«No hem volgut córrer. Hem volgut assegurar l’acabament de l’obra i tenir el temps suficient per provar tots els equipaments. El personal de la clínica ja hi està anant des de començaments de març, per preparar-ho tot de cara al trasllat que, ara sí, serà per Setmana Santa. I ho podem assegurar perquè ara depenem de nosaltres mateixos, un cop l’obra ja és totalment acabada».

L'obertura es produirà amb quatre mesos de retard, després que la manca d'alumini obligués a posposar-ne la inauguració, prevista per al 9 de desembre de l'any passat. Fa poc més d'un mes, es va poder reprendre l'acabament de la façana i de forma paral·lela s'anava enllestint la instal·lació de l'interior. Aquest retard «ha estat el mínim possible i és força raonable per una obra tan gran, atesa la crisi mundial provocada per la pandèmia de la covid-19 i la manca de subministraments que ha comportat a nivell global». 

Per al gerent, «amb aquestes noves instal·lacions els ciutadans de les comarques gironines guanyen un gran centre sanitari, un hospital modern, absolutament accessible, confortable i eficient, amb el personal de sempre i amb el tracte més humà, que ens caracteritza, i que a més a més disposa de la tecnologia més innovadora per fer present a Girona la medicina del futur».

El gerent també subratlla que aquesta gran infraestructura ha dignificat l’entrada sud de la ciutat. «Tots els veïns amb els quals hem pogut parlar estan molt satisfets i molt contents de tenir la nova Clínica Girona al seu voltant, per ella en si mateixa, i perquè han vist com l’entorn s’està transformant amb l’obertura de nous locals comercials que aporten una nova vitalitat a la zona».

Grans dimensions

La nova Clínica Girona, ubicada al carrer de Barcelona 204-206, triplica la superfície actual (passa de 13.000 M a 41.000 M). L’obra, construïda sota criteris de màxima sostenibilitat, té un pressupost d’uns 65 milions d’euros.

La nova Clínica Girona és un projecte arquitectònic de PMMT arquitectes i els treballs de construcció han estat obra de la UTE liderada per Construccions Rubau, juntament amb Agefred. La direcció de l’execució de l’obra i el control de qualitat i la seguretat i salut ha anat a càrrec de l’empresa d’arquitectura tècnica AT2.

La inversió total, sumant l’obra i l’equipament nou, s’eleva fins a la xifra dels 65 milions d’euros. Espígol subratlla «l’esforç» d’estalvi fet perquè aquest nou edifici sigui una realitat, per part dels més de 160 accionistes de la societat.