Ciutadans ha recuperat el grup municipal a Girona. La regidora Míriam Pujola, juntament amb el portaveu provincial de la formació, Héctor Amelló, ho van explicar en una roda de premsa a partir d’un informe del secretari municipal.

L’Ajuntament ha convocat un ple extraordinari per tal de restituir els drets de la regidora i del grup municipal que es farà aquest divendres. Serà sense votació ja que es ratificarà amb un «donar compte» del document. D’aquesta manera, en el ple ordinari de dilluns, Pujola ja tornarà a representar oficialment la formació taronja i no serà considerava com a «no adscrita». Això vol dir que recuperarà el dret a tenir un assessor o dos mitjos assessors, ser portaveu i assistir a diferents organismes com a tal.

El portaveu provincial va criticar «la mala fe» del govern municipal i els grups de l’oposició per haver «intentat dilatar» tot el procés de Ciutadans per recuperar el grup, que es dediquessin a difondre «mentides» i que, a més, pactessin amb un «trànsfuga» (en referència al regidor expulsat de Ciutadans Daniel Pamplona).

Pujola i Amelló van recordar que «mai» van acceptar cap sou per la regidora ni tenir els assessors que li pertocaven «a canvi de res» quan va passar a ser regidora no adscrita. Això hauria suposat, a parer seu, que acceptava el rol de perdre el grup municipal quan «sabien» que recuperarien els drets.

Tot plegat enmig de la guerra entre les dues persones que havien estat els dos regidors de Ciutadans, Daniel Pamplona i Míriam Pujola. El primer va expulsar del grup la segona, fa uns mesos, poc abans que el partit l’expulsés a ell.

D’altra banda, els dos representants de Ciutadans van assegurar que l’acusació de fer «despeses poc ètiques» són difamacions i que no hi ha res irregular.

«Que tots ensenyin les despeses»

En aquest sentit, van recordar que no tenen cap advertiment dels fedetaris municipals que estiguessin fent res il·legal i va emplaçar tots els grups municipals a ensenyar les seves despeses i factures. Van acusar Pamplona d’haver «filtrat» les factures als mitjans i van lamentar que Pamplona parli d’«ètica» quan ha «col·locat el seu germà d’assessor», tal com va avançar Diari de Girona, i que «va ser expulsat del partit per incomplir el codi ètic intern i va intentar fer fora Pujola del grup sense seguir cap reglament».

A preguntes d’aquest diari sobre si consideraven «a més de legal» consideraven «ètic» pagar dos sopars (75 euros cadascun) en benefici de les Germanetes dels Pobres a Mas Marroch dels germans Roca amb els diners que l’Ajuntament assigna als grups municipals per al seu funcionament intern, Amelló va respondre:«Estem molt tranquils amb les despeses que hem fet. Estan emparades per la llei. Són despeses de representació, protocol i de funcionament del grup. Són legals i ètiques». I va apuntar que el que caldria, potser, seria crear un reglament de despeses.

Mentrestant, el cas segueix la via judicial perquè Ciutadans va demandar l'Ajuntament per recuperar el grup.