Diari de Girona

Diari de Girona

L’Hotel Nord Gironí reobrirà el 2023, amb nou propietari, després de deu anys tancat

L’empresa que es farà càrrec de l’immoble de Sarrià té previst l’estiu de l’any vinent, un cop fetes les reformes i serà de tres o quatre estrelles

15

L’Hotel Nord Gironí reobrirà el 2023, amb nou propietari, després de deu anys tancat MARC MARTÍ

Després de 10 anys tancat, l’Hotel Nord Gironí tornarà a obrir les portes de la mà d’una empresa que, de moment, no ha transcendit. En tot cas, «és una empresa molt coneguda i amb molta solvència en el món hoteler» explicava l’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula. A més, aquesta companyia ja té diferents establiments en funcionament a Girona. La reobertura es preveu de cara a l’estiu del pròxim any, després que s’hagin completat totes les obres de millora d’aquest edifici que s’ha anat deteriorant amb el pas del temps.

La reobertura de l’hotel era un tema que l’Ajuntament de Sarrià portava entre cella i cella des de feia un temps. «Fa més d’un any que treballem en aquest tema, el volíem desencallar i, finalment, ha sorgit després de diferents contactes amb algunes empreses», apuntava Fajula. I és que un cop tancat, l’establiment va passar a ser un «focus de problemes», perquè s’han produït alguns «actes vandàlics» i també «robatoris». Ara, «tenim la sort que ho podrem tirar endavant», comentava l’alcalde de Sarrià de Ter.

«Fa més d’un any que treballem en aquest tema, el volíem desencallar i, finalment, ha sorgit després de diferents contactes amb algunes empreses»

Narcís Fajula - Alcalde de Sarrià de Ter

decoration

Situat al número 5 de carrer Major de Sarrià, l’Hotel Nord Gironí va tancar el desembre de 2012 després de quaranta anys. El llavors propietari, Francesc Ramió i Vila, va explicar que el negoci va abaixar la persiana a causa de la crisi econòmica i l’obertura d’altres hotels de la zona. Durant els primers anys, l’hotel no tenia, pràcticament, competència a la zona. Però aquesta va anar creixent fins que va arribar un punt que el negoci ja no era rendible. També s’ha de tenir en compte que tot el que era la part comercial de Sarrià de Ter es va anar desplaçant, de mica en mica, cap a la part nova del poble.

«Impulsar» el carrer Major

De fet, un dels objectius del consistori era «impulsar» la part del carrer Major, on s’havia notat un «estancament». Sembla que ho han aconseguit. Primer, perquè un grup potent té previst obrir, de nou, l’Hotel Nord Gironí l’estiu de 2023, amb una quarantena d’habitacions. Ho farà, fins i tot, amb més estrelles que l’anterior vegada. I és que si abans en tenia dues, ara en tindrà «tres o quatre». 

En aquest nou negoci també s’hi ha d’afegir la inauguració, fa poques setmanes, del restaurant A 4 Mans, de la mà dels xefs Edgar Quesada i Àngel Moya. Aquest, situat just al davant de l’hotel, va substituir a l’antic restaurant Can Veí. «Suposa un salt qualitatiu d’aquesta zona», sentenciava Fajula.

Compartir l'article

stats