Pintada racista al negoci d'en Peiwu a Girona

S'ha trobat escrit a la porta del bar: "Xinès de merda marxa al teu país"

La pintada a la porta.

La pintada a la porta. / Tapi Carreras

Tapi Carreras

Tapi Carreras

El responsable del bar-restaurant Nuage de Girona, Peiwu Qiu, ha anat a obrir aquest matí el seu negoci i s'ha trobat amb una desagradable sorpresa. Una pintada racista a la porta del seu establiment, situat a la cantonada de la plaça Salvador Espriu i del passeig General Mendoza: "Xinès de merda, marxa al teu país".

Qiu assegura que fins ara mai havia patit insults ni amenaces i considera que és "un atac personal" tot i que no entén el motiu.

Ara mateix té 30 anys. Va arribar a Girona fa vint anys i va obrir el negoci en fa quasi cinc. "He estudiat aquí, visc i treballo aquí", recorda. A més, indica que sempre ha tractat amb "respecte i educació" a tots els clients.

La policia municipal de Girona ha fet una inspecció ocular al negoci i Qiu té previst presentar la denúncia formalment aviat.

Alguns dels components de Guanyem Girona s'han apropat fins al negoci i s'han preocupat per la situació. Han donat suport a Qiu i han condemnat els fets. En un tuit, la formació ha apuntat que es tracta d'un "atac racista intolerable que mereix ser condemnat i investigat com un delicte d'odi".