Sant Jordi Desvalls crearà una comunitat energètica per reduir un 30% la factura de la llum

La Sala Nova i el Pavelló municipal acolliran les dues instal·lacions fotovoltaiques que podran alimentar 9 equipaments municipals i uns 100 habitatges

Jornada per informar del projecte de l’impuls de la Comunitat Local d’Energia.

Jornada per informar del projecte de l’impuls de la Comunitat Local d’Energia. / DdG

Redacció

L’Ajuntament de Sant Jordi Desvalls ha iniciat el procés per impulsar el projecte de comunitat energètica al municipi, que permetrà reduir fins a un 33% la factura de la llum. L’energia es distribuirà a través de dues plaques fotovoltaiques que s’instal·laran primerament a la Sala Nova i seguidament al Pavelló Municipal.

Les dues instal·lacions fotovoltaiques generaran un total de 184.906 kWh, que donaran energia a 9 equipaments municipals (Sala Nova, Ajuntament, Oficina de correus, escola, sala polivalent, llar d’infants, pavelló, camp de futbol i punt de càrrega de vehicles elèctrics) i uns 100 habitatges del municipi.

Qui s'hi podrà adherir?

Es podran adherir a aquest autoconsum col·lectiu tots els consumidors que es trobin dins el radi que marqui la legislació vigent (actualment 2.000 metres) de la instal·lació́ fotovoltaica. La transició energètica també preveu que es passi d’un model centralitzat cap a un distribuït el que els consumidors passen a ser el centre del sistema. Marc Amagat, regidor de Medi Ambient de Sant Jordi Desvalls, destaca la importància de la conscienciació dels veïns del municipi cap a un model de producció d’energia renovable en l’àmbit local i del consum de recursos eficients.

El projecte de Comunitat Energètica està impulsat per l’Ajuntament de Sant Jordi Desvalls amb col·laboració de la Diputació de Girona i l’Oficina Comarcal de Transició Energètica del Gironès. Es preveu que el procés de posada en marxa en marxa de la nova comunitat energètica es faci en 12 mesos.

Punt de càrrega de Vehicles elèctrics

A més, per continuar amb el desplegament de la comunitat energètica a la població, s’ha proposat la instal·lació d’un punt de càrrega de vehicles elèctrics al pàrquing del Polivalent. Aquest punt destinat a vehicles de zero emissions s’alimentarà de la instal·lació fotovoltaica de la Sala Nova.

Aquesta setmana s’ha fet una jornada per informar del projecte de l’impuls de la Comunitat Local d’Energia de Sant Jordi Desvalls.